Celandine tina kutil - parentah pikeun dianggo

Celandine (warthog) nyaéta tutuwuhan oligotip dicotyledonous milik kulawarga poppy. Jukut dianggap jukut sareng henteu dibudidayakeun sacara tatanén. Tumuwuh di nagara-nagara kalayan iklim sedeng. Celandine tiasa dipendakan sapanjang jalan, di leuweung leuweung sareng plot rumah tangga. Dina ubar rahayat, celandine dipaké pikeun kutil, kitu ogé sababaraha kasakit lianna. Jus na ngandung seueur zat toksik, ku kituna ngagunakeun ramuan sorangan tiasa bahaya.

Komposisi celandine

Celandine - tutuwuhan ubar anu ngaleungitkeun kutil

Komposisi tutuwuhan ngawengku sababaraha grup bahan kimia, sababaraha nu bahya. Diantara komponén toksik tina celandine utamana alkaloid, jumlah nu dina jus warthog ngahontal dua puluh. Dina dosis tinggi, aranjeunna tiasa ngangsonan ngembangkeun konvulsi, sindrom anticholinergic, halusinasi, gangguan engapan, koma. Alkaloid celandine, anu asup kana awak dina dosis leutik, gaduh pangaruh analgesik, antispasmodic, sareng sedative. Salaku tambahan, aranjeunna ningkatkeun motilitas peujit, anu ngamungkinkeun panggunaan celandine salaku ubar pikeun kabebeng.

Salian alkaloid, jus celandine ngandung asam organik sareng minyak atsiri. Komponén-komponén ieu tiasa ngaruksak jaringan awak manusa, anu ngamungkinkeun ramuan pikeun ngaleungitkeun kamekaran dina kulit (kutil, papilloma, mol, calluses garing). Ngaleungitkeun kutil sareng celandine mangrupikeun metode ubar tradisional anu parantos lami sareng kabuktian.

Olahan dumasar kana ramuan anu dimaksud ngandung phytoncides - agén antibakteri alami anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngalawan panyakit tepa. Celandine henteu biasana dianggo pikeun ngubaran inféksi sistemik. Nanging, terapi peradangan lokal (furuncle, pimple, abscesses deet) mungkin sareng produktif.

Tutuwuhan ngandung sajumlah ageung vitamin (utamina grup "C" sareng "A"). Aranjeunna nyumbang kana strengthening sakabéh awak, strengthening pertahanan imun, pencegahan loba panyakit.

Catetan: nalika ngagolakkeun jukut celandine, sababaraha zat anu nyusun komposisina ancur. Anu mimiti, éta ngeunaan vitamin. Ku alatan éta, persiapan tutuwuhan anu merlukeun paparan ka suhu luhur teu dipaké pikeun fortify awak.

Naha mungkin pikeun ngaleungitkeun kutil sareng celandine?

Warthog geus dipaké ku dukun tradisional pikeun lila. Diantara indikasi séjén pikeun pamakéan na téh rupa-rupa kutil, papillomas, corns garing. Tutuwuhan mangrupikeun ubar anu cukup mujarab pikeun neoplasma kulit. Pikeun ngahontal pangaruh anu dipikahoyong, anjeun kedah terang kumaha leres ngagunakeun celandine tina kutil.

Anjeun tiasa ngahontal pangaruh terapi upami anjeun nganggo celandine salami periode kembangan na. Waktos ieu tumiba dina Juni sareng awal Juli. Nalika pepelakan mekar, jusna ngandung jumlah maksimal komponén ubar. Pamakéan warthog di luar waktu kembangan mungkin, tapi pangaruh ramuan bakal lemah.

Perlu ngaleungitkeun kutil ku cara nerapkeun jus celandine ku cara ieu:

  1. Ngumbah jeung ngukus kutil jeung wewengkon sabudeureun eta. Ieu bakal ngajantenkeun jaringanna langkung rentan ka asam pepelakan.
  2. Cobek batang celandine. Dina waktos anu sami, serelek jus jeruk terang kedah muncul dina potonganna.
  3. Larapkeun jus dina némpél pondok on na sabudeureun kutil.
  4. Ngulang perlakuan dua kali sapoé nepi ka wewengkon masalah ngaleungit.

Celandine ngagaduhan tilu mékanisme tindakan sakaligus. Anu mimiti, kutil kakeunaan asam organik, anu leres-leres ngabubarkeunana. Salaku tambahan, jus ngagaduhan pangaruh ngaganggu, anu ningkatkeun aliran getih kana fokus patologis sareng nyepetkeun resorpsi na. Mékanisme tindakan katilu ubar nyaéta pangaruh immunostimulatory lokal. Celandine ningkatkeun réaksi anu ditujukeun pikeun ngancurkeun HPV dina jaringan.

Catetan: perlakuan jeung bumbu celandine, sanajan éféktif, cukup lengthy. Ngaleungitkeun hiji neoplasma tiasa dugi ka sabulan atanapi langkung. Pikeun nyepetkeun prosésna, disarankeun pikeun ngagunakeun produk dumasar-warthog anu gaduh konsentrasi zat aktip anu langkung luhur.

Hartina dumasar kana celandine

Duanana ubar tradisional sareng tradisional ngagaduhan sababaraha ubar pikeun merangan neoplasma dina kulit, dilakukeun dumasar kana celandine atanapi gaduh mékanisme tindakan anu sami.

Produkna tiasa ngandung ekstrak warthog digabungkeun sareng komponén asam. Obat-obatan sapertos kitu kasarna ngaduruk kutil, anu sering dibarengan ku kaduruk kimiawi. Ieu kajantenan nalika nganggo obat industri anu tiasa ngaleungitkeun kutil dina 1-2 aplikasi.

Olahan ubar tradisional langkung lembut sareng henteu nyababkeun kaduruk kimiawi. Aranjeunna meta gently, laun ngancurkeun kutil jeung ngakibatkeun separation spontan na. Ubar tradisional, sapertos celandine dina bentuk murnina, peryogi perawatan anu panjang, 3-4 minggu. Nanging, aranjeunna langkung cocog pikeun ngaleungitkeun kutil tina raray sareng bagian awak anu sanés.

Solusi pikeun kutil sareng papillomas

Ubar tina nami anu sami dumasar kana natrium sareng kalium hidroksida mangrupikeun salah sahiji cara anu paling mujarab pikeun ngaleungitkeun papillomas gancang. Disebarkeun dina 1, 2 ml beakers, ngabogaan konsistensi kawas gél.

Sateuacan miceun outgrowths nu teu dihoyongkeun dina kulit kalayan bantuan ubar, disarankeun pikeun uap wewengkon dirawat, lajeng ngajaga kulit deukeut kutil ku krim atawa moyok napel. Solusina diterapkeun ku aplikator khusus anu aya di jero wadahna. Dosis - 1 serelek dina luhureun neoplasma.

Sensasi ngaduruk anu kuat tiasa kajantenan di tempat aplikasi solusi, tapi gancang pas. Papillomas leutik ragrag kaluar 12-24 jam sanggeus prosedur munggaran. Outgrowths badag sarta calluses garing bisa merlukeun 3-5 aplikasi. Pangolahan dilakukeun unggal dinten sanés.

Saatos papilloma murag, tatu leutik tetep dina tempatna, nyaéta kaduruk kimiawi kulit. Pikeun penyembuhan gancangna, anjeun kedah nganggo cara sapertos:

  1. Salep antimikrobial - 2 kali sapoé kalayan lapisan ipis.
  2. Regenerasi busa - 1-2 kali sapoé dina tatu.
  3. Antiseptik dina bentuk cuci 2-3 kali sadinten kalayan suppuration.

Entong nganggo ubar pikeun pengobatan papilloma anogenital sareng kutil séks anu aya dina mémbran mukosa anus atanapi organ séks. Perawatan sapertos kitu nyeri pisan sareng tiasa ngakibatkeun akibat anu serius.

Catetan: saatos nerapkeun produk, anjeun teu kedah sieun yén éta bakal solokan tina papilloma. Solusina ngagaduhan struktur sapertos gél sareng gancang nyerep kana jaringan neoplasma. Dina waktos anu sami, penampilan titik-titik hideung dina permukaanna janten bukti awal prosés necrotic dina kutil.

Balm sareng celandine tina kutil

Balm disebarkeun dina beakers 1, 2 ml sareng botol 15 ml. Komposisi ubar kalebet jus celandine seger sareng sakumpulan bumbu Baikal. Sanajan henteuna amonia dina komposisi, balm ngabogaan bau pungent amonia.

Pangaruh ubar sami sareng ubar saméméhna. Nalika dilarapkeun topically, tamba boga pangaruh destructive on outgrowths kulit, ngabalukarkeun keratinization jeung karuksakan maranéhanana. Éféktivitas balm langkung handap tina solusi, ku kituna disarankeun ngagunakeunana pikeun ngancurkeun kutil leutik, jagung sareng papilloma.

Kumaha carana miceun kutil jeung celandine asal gunung? Sateuacan prosedur, éta dikukus dina cai panas, saatos éta agén diterapkeun ka tengah cacad. Dina hal ieu, langkung saé upami daérah aplikasina rada kirang ti daérah permukaan anu dirawat. Ieu bakal nyegah karuksakan kana kulit sehat. Balm sareng celandine dianggo dina bentuk aplikasi.

Jang ngalampahkeun ieu, hiji swab katun moistened jeung ubar dipencet ngalawan outgrowth pikeun waktu nu tangtu, nyaéta:

  • kutil dina raray - 8-10 menit;
  • kutil dina awak - 12 menit;
  • kutil anogenital - 2 menit.

Kursus perlakuan pikeun papillomas sareng jagong garing beda-beda ti 3 dugi ka 10 dinten. Dina hal ieu, frékuénsi ngolah nyaéta 2 kali sapoé. Kutil merlukeun cauterization ganda pikeun 3-4 poé. Dina hal ieu, lapisan luhur keratinized outgrowth kudu rutin dipiceun.

Catetan: prosedur bisa dibarengan ku rasa kaduruk slight jeung sékrési ichor. Nyeri teu kaampeuh mangrupa indikasi pikeun anesthesia aplikasi lokal, sarta dina sababaraha kasus - pikeun milarian cara séjén pikeun nungkulan kutil.

Kumaha ngagunakeun pensil "celandine" tina kutil?

Ampir di mana waé apoték anjeun tiasa mendakan bentuk dosis anu saé sapertos pensil kutil. Dina bentuk ieu, perusahaan anu terkenal ngahasilkeun persiapan celandine.

Éta langkung saé ngagunakeun alat dina bentuk pensil tibatan dina bentuk cair. Ubar kasebut diterapkeun kana kutil anu tos dikukus dua kali sadinten pikeun waktos anu dipikabutuh pikeun karusakanana. Moisten sirah pensil ku cai saméméh pamakéan. Perkiraan istilah pangobatan henteu bénten ti anu aya pikeun bentuk cair ubar.

ekstrak celandine pikeun kutil

Ekstrak celandine tina kutil tiasa dipésér di apoték atanapi dilakukeun sacara mandiri. Dileupaskeun tanpa resép médis.

Pikeun nyiapkeun diri ubar, anjeun kedah:

  1. Salila periode kembangan, kumpulkeun batang sareng daun celandine.
  2. Nyeuseuh, garing sarta lulus 1 kg bahan baku diala ngaliwatan coét daging.
  3. Squeeze massa ngaliwatan cheesecloth ku kituna pikeun misahkeun jus ti bubur.
  4. Teundeun wadahna jus salila 1 minggu di hiji poek, tempat haneut.
  5. Nepi ka tungtun taun saminggu, jus bakal fermentasi. Sanggeus éta, nutupan wadahna ku tutup kalayan liang sarta ninggalkeun pikeun minggu sejen.
  6. Sanggeus dua minggu, étil alkohol 95% ditambahkeun kana jus ferméntasi dina volume dua kali volume jus.
  7. Ekstrak anu hasilna disimpen dina kulkas, dimana éta tiasa disimpen dugi ka 1 taun.

Persiapan anu dicandak ku cara ieu tiasa dianggo pikeun ngancurkeun kutil sareng kondiloma. Jang ngalampahkeun ieu, perlu lubricate neoplasm jeung ékstrak 4-5 kali sapoé, nyobian teu mangaruhan kulit cageur. Durasi kursus biasana henteu langkung ti 2-3 minggu.

Minyak celandine pikeun kutil

Minyak kutil celandine tiasa dilakukeun sacara industri atanapi di bumi.

Pikeun nyiapkeun ubar homemade anjeun peryogi:

  • gagang seger jukut celandine;
  • minyak sunflower;
  • wadahna infus.

Batang celandine dipotong halus nganggo péso, saatos éta disimpen dina wadah sareng dituang ku minyak sayur supados tingkatna 3-4 cm langkung luhur tibatan tingkat bahan baku nabati. Campuran anu hasilna infused dina panas sajam, saatos éta dibersihkeun saminggu di tempat anu tiis. Saatos waktos anu diperyogikeun, ubar disaring, misahkeun partikel padet. Bagian cair tamba diluted ku minyak sunflower seger dina nisbah 1: 1.

Minyak celandine biasana dianggo pikeun ngubaran jarawat sareng cacad kulit minor sanés. Hal ieu sacara praktis henteu dianggo pikeun ngaleungitkeun kutil, sabab konsentrasi zat aktif dina persiapan rada leutik. Dina tiori, minyak dumasar celandine kedah gaduh pangaruh destructive on kutil leutik lamun dirawat sababaraha kali sapoé salila 1-2 bulan.

dekok celandine

Pangobatan homemade pikeun kutil dumasar kana celandine

Pikeun nyiapkeun dekok tina celandine, anjeun kedah nyandak 10 gram jukut, ngagiling kana kaayaan gruel atanapi bubuk, upami bahan baku garing dianggo. Salajengna, pabrik dituang sareng 200 ml cai ngagolak sareng ditunda seuneu. Campuran kedah kulub salami 15 menit. Saatos éta dipiceun, nempatkeun 1 jam dina tempat anu haneut. Saatos waktos anu diperyogikeun, ubar disaring nganggo kasa sareng dianggo sakumaha anu diarahkeun.

Kalayan bantuan dekok tina celandine, kutil séks sareng neoplasma anu aya di tempat-tempat anu teu katampi paparan agrésif (rongga lisan, aurat, daérah anus) dirawat. Ubar kasebut dianggo dina bentuk douches (2-3 kali sadinten) atanapi mandi (1 waktos / dinten salami 10-15 menit). Kursus perlakuan dugi ka hasil anu dipikahoyong kahontal, biasana 3-4 minggu. Sateuacan nerapkeun kana mémbran mukosa, disarankeun pikeun éncér dekok dina nisbah 1: 1 sareng cai pindang.

Contraindications

Aya sababaraha contraindications pikeun pamakéan topical olahan celandine.

Ieu kalebet:

  • Intoleransi kana komponén ubar;
  • kakandungan jeung lactation;
  • umur kirang ti 3-5 taun;
  • bangbarung low tina sensitipitas nyeri tina sabar;
  • neoplasma ganas sareng tatu kabuka di daérah aplikasi agén.

Sacara umum, celandine mangrupikeun ubar anu épéktip sareng aman pikeun ngaleungitkeun pertumbuhan kulit sareng calluses. Ieu geus kabuktian leuwih abad prakték médis. Prasyarat pikeun kasalametan pangobatan nyaéta penilaian anu leres tina patologi sareng tingkat résiko anu aya. Ku alatan éta, sateuacan ngamimitian kursus ngaleupaskeun kutil, anjeun kedah konsultasi ka dermatovenereologist.