Papillomas dina awak

kumaha mikawanoh papilloma dina awak

Dina pangaruh virus papilloma, neoplasma jinak nembongan dina awak manusa, mirip tampilanana sareng kutil atanapi mol gedé. Nepi ka hiji titik anu tangtu, tumuh ieu henteu nyababkeun henteu ngarareunah jalma, ngan ukur cacad kosmétik leutik. Nanging, panémbong papillomas dina awak manusa moal tiasa ditingalkeun tanpa diperhatoskeun, sabab antukna waktos aranjeunna tiasa ngangsonan kamekaran komplikasi serius komo tumor kanker.

Paling sering, neoplasma ieu muncul dina rongga lisan, dina dubur sareng alat kelamin. Kusabab kitu, ogé kusabab panyawat anu ampir teu asimtomatik tina panyakit, hiji jalma panginten henteu sadar kana masalah anu anjeun parantos lami. Nanging, papillomas ogé tiasa lumangsung di daérah anu kabuka dina awak: dina beuheung, raray, panangan sareng kelek.

Alesan pikeun ngabentuk papillomas

Perlu dipikanyaho yén sakitar 80% tina sakumna penduduk Bumi mangrupikeun operator papillomavirus. Anjeun tiasa katépaan saatos kontak di tingkat rumah tangga, sacara séksual atanapi nalika ngalahirkeun (nalika murangkalih ngalangkungan kanal kalahiran indung anu katépaan). Saatos kontak sareng anu ngangkut virus papilloma, kamungkinan katerap tina éta sakitar 70%. Nanging, ku statistik anu ngirut sapertos kitu, tetep henteu jelas naha papillomas muncul dina awak anu jauh ti sadayana?

Hal éta nyaéta kaayaan anu pikaresepeun anu diperyogikeun pikeun ngaktipkeun virus, nyaéta:

  • lemah kekebalan;
  • setrés émosional sareng fisik anu kaleuleuwihi;
  • kabiasaan goréng;
  • kursus panjang pangobatan ubar;
  • gering parna.

Bahaya virus dumasarkeun kana kanyataan yén éta tiasa tetep dina awak salami sababaraha taun, sareng nembé sacara lengkep nembongan dirina. Nanging, sapanjang waktos inkubasi, pasién tetep tiasa népakeun virus ka anu sanés.

Balukar tina manifestasi papillomavirus

Naha papillomas bahaya? Jawaban pikeun patarosan ieu henteu teras-terasan jelas pikeun jalma-jalma anu katépaan, kumargi aranjeunna moal ngalaman ngarareunah fisik kusabab panyawatna, sareng momen éstétika henteu merhatikeun sadayana. Ieu leres-leres leres pikeun sepuh, anu langkung rentan ka pangembangan panyakit ieu.

Nanging, henteu kedah hilap yén sanaos katingalina henteu bahaya tina neoplasma ieu, aranjeunna tiasa nyababkeun akibat anu serius pisan. Mimiti, papilloma tiasa ruksak akibat setrés mékanis, anu nyababkeun kabentukna tapak tatu, bahkan tiasa ngangsonan karacunan getih. Kusabab ieu anjeun henteu tiasa miceun éta nyalira.

Dina kasus anu langkung serius, papillomas tiasa nyababkeun sumebarna tumor jinak ka sakujur awak manusa, ogé ngangsonan kamekaran kanker. Kusabab ieu ubar modern henteu ragu naha perlu ngaleupaskeun papillomas dina awak. Prosedur ieu diperyogikeun pisan sareng kedah diawasi sacara lengkep ku ahli anu mumpuni.

Métode ngaleupaskeun papillomas

Pangobatan modéren nawiskeun sajumlah ubar anu mujarab pikeun papillomas dina awak manusa. Nanging, masalah ieu kedah didatangkeun kalayan saksama mungkin. Mimiti, perlu ngalangkungan séri studi wajib pikeun kéngingkeun inpormasi anu akurat ngeunaan jinis virus anu nyababkeun penampilanana. Dina dasar na, kursus pangobatan ubar dipilih, ditujukeun pikeun neken virus sareng nguatkeun sistim imun. Tahap ieu wajib sareng penting pisan, sabab papillomas nyalira ngan ukur mangrupikeun manifestasi éksternal panyakit, sareng ngan saukur ngaleungitkeunana tina permukaan kulit, éta moal tiasa pulih tina éta.

Nalika mutuskeun kumaha nyingkirkeun papillomas dina awak, pilihan ieu pikeun prosedur ieu kedah diperhatoskeun:

  • Cryodestruction.Éta ngalibatkeun panyabutan papillomas ku katirisan ku nitrogén cair. Saatos dirawat, tumuhna laun pareum, sareng area kulit anu séhat muncul dina tempatna. Nanging, metoda ieu, kalayan sagala kaunggulan anu katingali, ngan ukur tiasa dianggo pikeun miceun sajumlah alit papilloma supados teu aya tampilan anu kaduruk dina kulit. Salaku tambahan, cryodestruction sering henteu épéktip dina ngaleupaskeun papillomas tina mémbran mukosa. Ieu dianggo pikeun merangan salah sahiji jinis papillomas.
  • Terapi laser.Ngaleungitkeun cacat kulit dilaksanakeun nganggo laser, anu neukteuk papilloma, henteu aya kesan dina kulit sareng langsung nyegah kamungkinan perdarahan. Cocog pikeun ngaleungitkeun saderhana, plantar, papillomas beureum sareng kutil kelamin.
  • Radiosurgery.Neoplasma diteukteuk nganggo scalpel gelombang radio khusus, anu presisi tinggi anu ngajantenkeun prosedur na henteu nyeri sareng henteu ngarugikeun kulit di sakuriling papilloma. Salaku tambahan, panggunaan péso radio nyegah némbongan deui papilloma di tempat panyabutan.
  • Éléktrokokulasi.Éta ngakibatkeun panggunaan arus langsung pikeun mangaruhan papillomas. Ieu ngirangan kamungkinan inféksi di daérah kulit anu caket. Nanging, metoda ieu ngan ukur cocog pikeun ngaleungitkeun neoplasma leutik pikeun nyingkahan nyeri sareng parut. Éta tiasa dianggo pikeun salah sahiji jinis papillomas anu aya.
  • Koagulasi kimia.Ieu ngaleupaskeun papillomas ku cara aplikasi sareng bahan kimia, pangaruh anu nyababkeun jaringan nekrosis sareng, hasilna, papilloma ragrag. Kaanehan tina metode ieu dumasarkeun kana kualifikasi anu rada luhur sareng pangalaman dokter anu ngalaksanakeun prosedur pikeun ngahontal hasil anu positip.
  • Campur tangan bedah.Dina hal ieu, scalpel konvensional dianggo pikeun ngaleungitkeun neoplasma, kalayan bantosan papilloma dipotong. Cara ieu mujarab pikeun ngubaran papillomas vulgar.

Pangobatan tradisional nawiskeun sajumlah ageung resep pikeun merangan papillomas. Ieu seueur salep sareng infussi anu dilarapkeun kana kulit dina bentuk aplikasi atanapi kompres, ogé decoctions kanggo ingése.

Nanging, bahkan ngémutan sababaraha rupa metode anu cukup aman pikeun ngaleungitkeun papillomas, pilihan salah sahiji pilihan kedah dilaksanakeun ku ahli anu mumpuni dina dasar ujian diagnostik, utamina nalika perlu mutuskeun naon anu kedah dilakukeun upami aya papillomas dina awak awak pasién.