Naon bahaya papillomavirus manusa sareng kumaha cara ngubaranana

Papilloma manusa mangrupikeun formasi patologis kulit, mémbran mukosa, anu diprovokasi ku papillomavirus manusa. Numutkeun statistik, sakitar 80% penduduk kaserang patogén.

Dina sababaraha urang, manifestasi éksternal panyakit (kutil, condylomas) muncul dina latar tukang ngirangan imunitas. Kategori kadua mangrupikeun operator tina virion sareng sanggup ngainféksi jalma di sakurilingna liwat hubungan rumah tangga atanapi séks.

Salami sababaraha dasawarsa, para ilmuwan aktip merangan inféksi papillomavirus manusa. Dina panilitian, sakitar 200 jinis patogén anu résiko karsinogenik tinggi sareng rendah dicirikeun. Vaksin parantos dikembangkeun pikeun nyegah kanker serviks di awéwé.

molekul papillomavirus manusa

Kumaha ngubaran panyakit

Pikeun ngubaran papillomavirus manusa, diperyogikeun diagnosis awal tina sérotype patogén. Ngadeukeutan pangobatan pikeun inféksi ku virion tina résiko oncogenic tinggi na low béda sacara signifikan.

Kutil kelamin kutil kelamin sering disababkeun ku HPV tipe 16 atanapi 18. Patogén ngangsonan mutasi sél, mayungan mémbran épitél rusak tina karuksakan ku sistem imun. Ngalawan latar tukang ieu, sél atipikal kabentuk, sanggup réproduksi mandiri sareng teu terkendali. Nalika nyoplokkeun formasi sapertos kitu, karuksakan sadaya lapisan patologis diperyogikeun. Upami hiji sél atipikal tetep, tumor tiasa janten.

Nalika mutuskeun kumaha nyageurkeun papillomavirus manusa nyalira, diperyogikeun diagnostik ku cara réaksi ranté polimérase. Panilitian bakal netepkeun jinis patogén, nunjukkeun jumlah galur patogén dina awak. Ngan anjeun tiasa mutuskeun kumaha ngaleungitkeun HPP.

Aya tilu kategori metode pangobatan papillomatosis:

  1. Panyabutan bedah (cryodestruction, electrocoagulation, radiosurgery, résonansi molekular). Nalika ngagunakeun excision Palasik, relief nyeri anu diperyogikeun. Métode sanés anu minimal invasif, tapi masing-masing ngagaduhan kaunggulan sareng karugian. Ngaleungitkeun laser kutil, papillomas, kutil kelamin ngamungkinkeun anjeun épisién éksisi jaringan, lirén perdarahan tanpa parut. Nalika ngaleungitkeun kutil kelamin sareng kutil diprovokasi ku virion tina résiko oncogenik anu luhur, laser digunakeun dikombinasikeun sareng metode anu sanés pikeun ngancurkeun lengkep patologis. Cryodestruction (moxibustion sareng nitrogén cair) dianggo pikeun pertumbuhan leutik pikeun nyegah karusakan jaringan séhat;
  2. Konservatif - aya daptar agén nekrotizing sareng keratolytic pikeun musnah tumuh papillomavirus. Bahan kimia digunakeun pikeun formasi anu disababkeun ku virus HPV tina résiko karsinogenik anu handap;
  3. Narodny - cauterization kutil sareng celandine, pensil lapis, komprési dumasar kana pepelakan nekrotisasi;
  4. Radiosurgical mangrupikeun cara modéren pikeun mangaruhan formasi kulit kalayan gelombang radio frekuensi tinggi. Panerapan metoda ngabantosan nyegah panyawat panyakit.

Paduli kumaha éta mutuskeun pikeun ngubaran papillomas, diperyogikeun pamariksaan sitologis atanapi histologis pikeun matéri. Histologi nalungtik ngeunaan struktur sél sareng ngadeteksi displasia.

Parobihan intrasélular displastik - gangguan dina hubungan antara inti, sitoplasma sareng komponén ngawangun matrix sélulér. Sél séhat dicirikeun ku hubungan proporsional antara indéks nuklir-sitoplasma. Kalayan lesi kanker, inti na ngagedéan, bentukna robih, sareng imut kromatin nembongan. Parobihan sapertos kitu tiasa dilacak handapeun mikroskop.

Displasia mangrupikeun tahap awal parobihan salajengna. Upami éta kauninga dina bahan anu dicandak nalika pamariksaan gynéologis awéwé, biopsi kadua diperyogikeun saatos waktos. Pikeun meunteun virulence tina panyakit, éksisi jaringan histologis diperyogikeun sateuacan sareng saatos prosedur na.

Parobihan displastik diklasifikasikeun kana 3 derajat: hampang, sedeng, parna. Dina tahap 2-3, kamungkinan displasia ningkat ngalawan latar tukang transformasi sél kanker. Dina kaayaan sapertos kitu, éksisi langsung tina jaringan anu rusak diperyogikeun.

Kalayan tahap hampang tina displasia, diprovokasi ku HPV tina onkogénisitas rendah, agén konservatif tiasa dianggo.

panyabutan laser papilloma ku papillomavirus

Kumaha cara ngubaran virus papilloma sacara konservatif, ubar masarakat

Tiasa waé pikeun ngubaran virus papilloma sacara konservatif ku pangobatan sareng ubar.

Pensil khusus didamel pikeun pengobatan papillomavirus. Mékanisme pangaruh hambatan tina patlot dina HPP nyaéta netralkeun patogén sareng pérak nitrat. Bahanna ngagaduhan épéktéris baktéri sareng nekrotisasi. Nalika dipaké salami saminggu, ngaleungitkeun tumuh patologis katénjo, baktéri musnah.

Pikeun ningkatkeun épéktipitas, agén tiasa dianggo babarengan sareng ubar sanés. Kalayan kutil alit, kutil, tindakan cauterizing tina patlot parantos cekap ngancurkeun pokus.

Entong nganggo potlot kanggo nyabut kutil dina pameunteu anjeun. Aya résiko parut sareng kaduruk di daérah terbatas raray nalika nganggo produk. Kalacat kosmétik ngan ukur tiasa dileungitkeun langsung.

Regimen pangobatan pencil klasik kaasup kursus bulanan kalayan lilana sakali salami 10 dinten.

Aya studi ilmiah anu ngadukung efektivitas patlot nalika digabungkeun sareng pangobatan konservatif anu sanés.

pensil pangobatan papilloma pikeun papillomavirus

Pikeun ngubaran HPV, farmasi aya.

Kumaha carana ngaleungitkeun papillomavirus manusa: ubar (salep sareng tablet)

Anjeun tiasa ngaleungitkeun papillomavirus manusa ku cara konservatif. Aya persiapan farmasi pikeun ngaleungitkeun kutil kulit sareng kutil kelamin. Pikeun merangan neoplasma, cukup pikeun ngagunakeun ubar khusus - ieu cairan berminyak. Alatna ngagaduhan épéktéris baktisida sareng cauterizing. Obat ieu dilarapkeun kana kulit. Ngajaga jaringan séhat nalika dianggo. Upami aranjeunna rusak, tapak tatu tiasa muncul. Durasi aplikasi sakitar 45 menit. Upami aya formasi dina suku anu ipis, anjeun kedah ati-ati ngeunaan administrasi pangobatan. Éta cekap pikeun lubricate bagian luhur pikeun leungit lengkep formasi. Numutkeun ka statistik, panggunaan pensil sabulan parantos cekap pikeun ngaleungitkeun formasi papillomavirus.

Prosedur pangobatan ngagunakeun ubar kedah diulang ngan ukur 5 kali. Upami ubar henteu ngabantosan pikeun ngatasi papilloma, anjeun kedah nganggo pangobatan anu sanés.

Ubar basis celandine

Pangobatan ieu ngajamin ngaleungitkeun virus papilloma. Pikeun panawaran kana kulit, sajumlah leutik ubar digunakeun, anu cukup pikeun ngaleungitkeun neoplasma anu henteu aya rasa nyeri.

Regenerasi kulit dilaksanakeun ku éksfoliasi. Saatos 6-8 dinten, kulit lengkep diberesihan tina pertumbuhan. Pamakéan ubar nétralisasi sagala manifestasi virus. Salaku tambahan, daya tarik kulit éta sorangan ningkat.

Tablet spéktrum lega

Peta farmakologis utama nyaéta stimulasi imunitas sareng orientasi antivirus. Nalika anjeun nyandak ubar, tingkat résistansi kana rupa-rupa inféksi ningkat, sareng ampir sadaya fungsi pelindung awak manusa disimpen deui.

Hatur nuhun kana ubar, sadaya fungsi limfosit disimpen deui. Sareng ieu, dina gilirannana, lengkep ngahambat pamekaran papillomas.

Pensil pikeun ngaleungitkeun kutil sareng papillomas

Ubar ieu mangrupikeun pangubaran anu murah pikeun papillomas dina beuheung. Larapna pensil lapis didamel ngan ukur dina beungeut kulit neoplasma. Dilarang ngolah kulit anu séhat. Dina prosés ngagunakeun narkoba, sakapeung aya sensasi ngaduruk sakedik.

Diantara kaunggulan ngagunakeun pensil, kudu dicatet:

  • Laju dirawat;
  • Kaamanan prosedur pikeun kaséhatan.

Karugian tina ngagunakeun nyaéta nyeri tina prosedur.

Ngaleungitkeun formasi HPV dina ramo

Ngaleungitkeun formasi papillomavirus dina kulit rasional dilaksanakeun saatos kontrol histologis. Pikeun ngawangun transformasi kanker tina condyloma, kutil, papillomas ngamungkinkeun pamariksaan smear atikan handapeun mikroskop. Ahli histologis ngagaduhan pangalaman praktis sareng sacara visual tiasa ngadeteksi keureutan. Nalika sél tumor dideteksi, papillomas dina awak, rupa, beuheung sareng bagian sanés awak teu tiasa dipiceun ku pangubaran masarakat. Ngan ukur panyabutan bedah bakal nyegah tumuh kanker salajengna sareng ngaleungitkeun metastasis.

Kombinasi operasi sareng diathermocoagulation ngamungkinkeun anjeun "ngabersihkeun" pokus. Kalayan bantuan kauterisasi, perdarahan dicegah, sareng waktos operasi dipercepat.

ngaleupaskeun papilloma dina raray ku papillomavirus manusa

Vaksinasi papillomavirus manusa - efektivitas numutkeun ulasan dokter

Vaksin papilloma manusa dikembangkeun sakitar 4 taun ka pengker. Waktos parantos kalangkung, tapi henteu mungkin pikeun ngaleungitkeun kanker serviks sacara lengkep, diprovokasi ku HPV. Pikeun nyegah panyawat sél anu kapangaruhan ku papillomavirus, diperyogikeun pikeun ngatur vaksin sateuacan awak janten katépaan. Saatos patogén lebet kana jaringan, kekebalan aktif henteu tiasa dipastikeun.

Saatos mimiti produksi vaksin, perusahaan kéngingkeun sumberdaya finansial ageung tina penjualan ubar. Suksésna dibayangan ku papanggihan énggal. Pusat Pencegahan sareng Kontrol Panyakit parantos merhatoskeun kasalametan vaksin. Pendaptaran ubar dibatalkeun saatos ngaidéntifikasi komplikasi vaksinasi di 180 rébu pasién. Numutkeun kana statistik, hasilna nepi ka tiwasna saatos terapi vaksin diungkabkeun dina 65 kasus.

Panilitian ilmiah ngeunaan vaksin parantos ngungkabkeun kanyataan ieu:

  1. Vaksinna henteu tiasa dianggap panyalindungan tina parobahan kanker dina serviks. Alatna ditujukeun pikeun nyegah ngaleungitkeun ngan 2 jinis virus onkogenik tinggi. Ubar ieu dianggo ngalawan dua jinis deui HPV, anu teu aya hubunganana khusus sareng kanker;
  2. Langkung ti 15 galur HPV parantos diidéntifikasi anu henteu ngakibatkeun malignancy tina épitél saluran kelamin. Bahkan awéwé divaksinasi ngembangkeun kutil kelamin dina jero heunceut, dipicu ku salah sahiji tina 13 inféksi;
  3. Vaksinna henteu ngajagaan upami inféksi parantos kajantenan tina salah sahiji galur anu kedah diatasi ku ubar.

Maka, vaksin sanés ubar épéktip anu diémbarkeun dina média massa. Biaya narkoba anu mahal kalayan fokus tindakan anu sempit ku ayana larangan anu serius henteu dibenerkeun. Nanging, statistik nyatakeun yén kanker serviks mangrupikeun panyabab maotna dina 10% awéwé.

Vaksinasi barudak dianggap langkung épéktip. Ngadatangan TK sareng sakola ningkatkeun kamungkinan panyebaran inféksi HPV ku cara rumah tangga.

vaksinasi papillomavirus manusa

Naha perlu miceun papillomas atanapi kumaha ngubaran kanker serviks

Nalika nangtoskeun naha kedah ngaleungitkeun papillomas, kedah dibédakeun antara onkogénisitas formasi tinggi sareng low. Kalayan ukuran alit tina ngawangun-na deteksi virus karsinogenisitas handap, anjeun tiasa cauterize papilloma ku cara masarakat atanapi kimia.

Deteksi patogén oncogenik peryogi éksisi kualitas luhur tina ngawangun-up. Malah sél tunggal henteu tiasa ditingalkeun. Éta tiasa nyababkeun kaayaan malignancy salajengna.

Ngajelaskeun kumaha ngubaran formasi papillomavirus, perlu nginget henteuna ubar épéktip tina patogén. Éta disimpen dina jaringan sareng diaktipkeun ku imunitas lemah. Pencegahan ditujukeun pikeun nguatkeun pertahanan.