Pedaran cara ngaleupaskeun papilloma

Papilloma mangrupikeun pertumbuhan jinak jaringan épitél. Ieu mangrupikeun gejala dominan inféksi papillomavirus manusa. Teu aya pangobatan khusus anu tiasa "ngusir" virus tina awak manusa salamina. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngaleungitkeun éksklusif klinis manifestasi kagiatan HPV. Métode ngaleupaskeun papillomas - bedah, pangobatan sareng metode masarakat. Daptar tiasa dilengkepan pilihan perlakuan gabungan, nalika sababaraha cara kakeunaan digabungkeun.

Perawatan bedah papillomas

dokter bedah nyoplokkeun papillomas

Sugan cara anu paling gancang pikeun nyabut papillomas nyaéta pangobatan. Sadaya téknik low-traumatic, ulah tinggaleun tapak tatu sareng tapak tatu, henteu nyababkeun sensasi anu nyeri. Salami aya téknik hardware pikeun ngaleungitkeun neoplasma, épisiénsi anu luhur na parantos dicatet.

Perlu dipikanyaho: dina 95% gambar klinis, metode operasi pikeun nyabut papillomas digabungkeun sareng panggunaan ubar antivirus sareng imunomodulasi.

Nalika ngahubungi lembaga médis, dokter mariksa jumlah unsur dina kulit, ukuranana, sareng tempat penampilanna. Saatos éta, dokter bakal milih metode pembuangan anu cocog. Pastikeun pikeun nganggap kamampuan kauangan pasién, sabab prosedur na kawilang mahal.

Dipiceun bedah

bedah panyabutan papillomas

Panyabutan bedah nembongan salaku cara ngaleungitkeun unsur patologis dina kulit. Cara ieu jarang dianggo dina prakték médis. Biasana dina gambar-gambar éta nalika pilihan anu sanés henteu masihan hasil anu dipikahoyong, atanapi pasién ngagaduhan kontéksposur pikeun paparan laser, panggunaan nitrogén, atanapi, upami dokter curiga aya kamekaran anu ganas.

Metodeu radikal ngalibatkeun ngaleupaskeun bagian kulit sahenteuna 3 séntiméter, anu disebut excision lega digunakeun. Éta dikaluarkeun dina rohangan bedah, nalika pendarahan kabuka.

Kaunggulan tina metode:

  • Anjeun tiasa ngaleungitkeun neoplasma ageung;
  • Henteu aya kontéksipikasi upami formasi sifatna malignan;
  • Anjeun tiasa ngalaksanakeun pamariksaan histologis.

Karugian téknik kalebet kamungkinan luhur pembentukan tapak tatu paséa operasi, daérah ageung daérah anu dipiceun, periode pamulihan anu cukup lami kalayan sensasi anu nyeri.

Ngaleungitkeun laser

panyabutan laser papilloma handapeun kelek

Pamakéan laser mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngaleungitkeun unsur patologis. Pangaruh kana papilloma dilaksanakeun ku sinar laser, dimana jero penetrasi dikontrol. Dina pangaruhna, karuksakan neoplasma katénjo. Aranjeunna nyingkirkeun papilloma gancang, pulih saatos prosedur nyiapkeun 5-7 dinten.

Catetan: kaunggulan tina pilihan perlakuan laser kalebet sterilitas lengkep, teu aya perdarahan, nol kamungkinan inféksi ku virus sareng inféksi. Saatos manipulasi, tapak tatu sareng tapak tatu henteu tetep; dugi ka 20 papillomas tiasa dipiceun dina hiji sési.

Nanging, kedah dicatet yén anjeun ngan ukur kedah kontak anu ahli dina bidang anjeun. Upami dokter henteu ngagaduhan kualifikasi anu cekap, maka kamungkinan kaduruk nalika prosedur sareng komplikasi anu sanés ningkat sacara signifikan.

Terapi gelombang radio

panyabutan gelombang radio tina papilloma

Cara ieu ngalibatkeun panggunaan péso radio anu henteu kontak sareng kulit pasién. Énergi na bertindak lurus, diarah sacara éksklusif di neoplasma, akibatna éta panas pisan.

Jaringan séhat henteu kapangaruhan. Nembus kana jero anu diperyogikeun, péso radio henteu kabeuleum, ngancurkeun pangwangunan tanpa tilas. Sateuacan manipulasi, bius dilakukeun - suntikan, krim atanapi gél dianggo.

Kaunggulan tina metode na diantarana:

  1. Betah sareng kagancangan dipiceun;
  2. Teu aya perdarahan, kaduruk;
  3. Nyeri tina manipulasi;
  4. Kamampuh nyandak matérial biologis pikeun pamariksaan histologis;
  5. Pamulihan gancang;
  6. Sterilisasi jaringan, anu nyegah panyebaran papillomavirus manusa.

Kontraikasi nyaéta diabetes mellitus, waktos ngalahirkeun murangkalih, riwayat seizures epiléptik, sareng patologis onkologis.

Éléktrokokulasi

éléktrookulasi papilloma dina raray

Téhnik invasif minimal anu ngalibatkeun nyingkirkeun neoplasma nganggo arus listrik. Éléktrokokulasi dilaksanakeun sareng aparat khusus anu nyayogikeun arus anu langsung sareng langsung.

Nalika suhu anu dipikahoyong dina papilloma kahontal, komponén protéinna janten koagulasi. Hasilna, lawon kerut sareng char. Darajat pemanasan sareng jero penetrasi arus dikontrol ku dokter, janten résiko tina ngabentuk tapak tatu diréduksi janten nol.

Penting: papillomas dina mémbran mukosa organ internal dihapus ngan ukur dina anesthesia umum. Upami urang nyarioskeun ngeunaan cervix, maka panyabutan pertumbuhan ku éléktrokokulasi diidinan ngan ukur pikeun awéwé anu henteu ngarencanakeun ngalahirkeun sacara alami.

Durasi prosedurna henteu langkung ti 10 menit. Budugna ngaleungit dina dinten ka 7-10, hiji bintik pink tetep dina tempatna. Disarankeun pikeun ngajaga daérah kulit ieu tina kakeunaan radiasi ultraviolét, kosmétik sareng bahan kimia.

Cryodestruction

ngaleupaskeun papilloma ku cryodestruction

Cryodestruction ngalibatkeun panggunaan nitrogén cair. Aranjeunna meta dina pertumbuhan pikeun 5-15 detik. Salila manipulasi, pupusna dermis sareng épidermis berkembang, trombosis pembuluh darah dermis dikedalkeun.

Dina kecap sanésna, papilloma sareng daérah leutik kulit di sakurilingna janten bodas sareng karasa. Tisu paéh henteu kedah dicabut. Mimiti, tatu ditutupan ku budug, dina handapeun kulit anu séhat kabentuk. Kerak ngaleungit lengkep saatos 5-6 minggu.

Kaunggulan tina metode:

  • Kurangna jaringan parut;
  • Henteu perdarahan;
  • Teu kedah dirawat di rumah sakit.

Sareng sareng aspék positip, aya ogé kakurangan anu tangtu. Sababaraha pasién ngeluh nyeri parna nalika prosedur, ogé nyeri sababaraha dinten saatos prosedur na.

Efisiensi cryodestruction beda-beda ti 10 dugi ka 80%. Cara ieu moal ngajamin yén neoplasma moal némbongan deui. Kontra: hypersensitivity kana tiis, ayana prosés tepa akut dina awak, kanker.

Perlakuan narkoba

Industri farmasi nawiskeun sababaraha rupa ubar anu ngabantosan ngaleupaskeun papilloma nyalira. Sateuacan nganggo pangobatan diri, anjeun kedah konsultasi sareng dokter.

Fakta: pangobatan khusus bakal masihan hasil anu dipikahoyong dina kasus anu tangtu - nalika papilloma alit, nembé nembongan, tempat lokalisasi mangrupikeun daérah anu kulitna ipis. Pikeun pengobatan lesi kronis, sakumaha aturan, ubar henteu épéktip.

Ubar bumi

jus kubis pikeun miceun papillomas

Sareng sareng metode operasi sareng médis pikeun nyingkirkeun neoplasma, seueur anu nganggo bantuan pangobatan alternatif. Aya seueur resép, pilihan na dilakukeun dina dasar masing-masing.

Sababaraha resep masarakat:

  • Grind engkol seger, peres jus kaluar tina éta. Larapkeun cairan kana swab katun, pasang kana papilloma, aman ku moyok. Ninggalkeun pikeun 10-12 jam. Dina akhir waktos ieu, balikan deui prosedur na. Larapkeun jus dugi ka neoplasma lengkep maot;
  • Campur jus celandine seger sareng minyak sayur sakedik. Larapkeun pointwise kana papillomas. Resep ieu tiasa dianggo dina kulit anu hipu sareng sénsitip. Henteu disarankeun pikeun dianggo pikeun pangubaran formasi dina mémbran mukosa;
  • Grinding kenari ngora pikeun nyieun gruel a. Larapkeun ka daérah anu gaduh masalah, ngalereskeun komprési di luhur. Ninggalkeun 24 jam. Durasi pangobatan beda-beda ti 2 minggu ka sabulan, gumantung kana ukuran unsur dina kulit.

Unggal cara ngaleupaskeun papilloma ngagaduhan pro sareng kontra. Pilihan bedah mangrupikeun cara anu paling gancang pikeun ngaleungitkeun formasi anu awon. Terapi ubar teu tiasa ngajamin hasilna gancang, kusabab efektivitas ubar ditangtukeun ku seueur kriteria.

Sedengkeun pikeun metode masarakat, sadayana teu jelas. Terapi alternatip gaduh seueur ulasan anu pikaresepeun, tapi teu aya resep universal anu cocog sareng sadaya pasién, tanpa kecuali. Maka, mungkin waé anjeun kedah ngalaksanakeun prinsip cobaan sareng kasalahan.