Kutil dina suku

Kutil dina suku ilahar. Kira-kira 30% pasien datang ka dokter kulit anu ngagaduhan masalah ieu.

kutil plantar dina suku

Sareng ngan sakedik terang naon anu kedah dilakukeun sareng patumbuhan ieu.

Kutil ieu katingalina sapertos simpul kulit buleud anu naék rada luhur kulit. Tapi kadang aranjeunna katingalina bénten. Urang bakal nyarioskeun perkawis variétas engké.

Seuseueurna, kutil dina sampéan katingali dina keuneung. Langkung jarang - dina bagian sanés suku sareng suku. Nalika urang leumpang, beurat urang mencetan kana dampal suku teras neoplasma tumuh henteu ka luar, tapi dina jero suku. Ti luhur, aranjeunna dijagaan ku lapisan kulit anu kandel sareng keras.

Naha kutil dina suku bahaya?

Tumuh ieu teu aya bandinganana sareng kanker sareng biasana henteu ngancam kasihatan. Aranjeunna ngaleungit malah tanpa perlakuan.

Tangtosna, aranjeunna henteu ngaleungit dina hiji dinten atanapi saminggu. Dina kaseueuran kasus, kutil tetep dina suku sahenteuna 14 dinten, sareng ngan éta sistem imun ngaleungitkeun panyabab penampilanana.

Hanjakalna, sakapeung anjeun moal tiasa ngalakukeun tanpa bantosan dokter. Janjian sareng dokter kulit upami:

  • Tumuhna nyeri, getihan, atanapi robih
  • Kutil anyar némbongan
  • Neoplasma ngaganggu kahirupan sapopoe
  • Imunitas lemah kusabab ubar-ubaran atanapi panyakit

Dina kaayaan sapertos kitu, tumuh jarang ngaleungit nyalira, sareng perlu médis atanapi bedah.

Kunaon

Pikeun jawaban, penting pikeun ngartos kumaha néoplasma timbul.

Nyababkeun munculna kutil dina suku

Kutil plantar tumuh kusabab papillomavirus manusa atanapi HPV. Élmuwan terang langkung ti 100 jinis virus ieu.

Balukarna béda pikeun manusa. Kaseueuran jinisna henteu bahaya - dina skenario anu paling parah, éta nyababkeun kutil tumuh.

Tapi aya ogé jinis HPV anu bahaya. Dina kasus anu jarang, aranjeunna ngangsonan ngembangkeun kanker séks.

Nyababkeun munculna kutil dina suku- HPV tipe 1, 2, 4, 27 sareng 57. Virus asup kana kulit. Biasana ngalangkungan potongan, kerok, sareng karusakan anu sanés.

Dina pangaruh virus, sél kulit mutasi sareng ngajantenkeun neoplasma.

Ieu henteu kajantenan sapeupeuting. Mangsa inkubasi HPV tiasa dugi ka genep bulan, komo éta mangaruhan kulit ku cara anu béda. Gumantung kana imunitas. Sababaraha anggota kulawarga bakal tumuh kutil kalayan gancang saatos inféksi, sedengkeun anu sanés moal pernah ngembangkeun.

Untungna, kamekaran plantar henteu pisan tepa, tapi dina waktos anu sami tetep janten ancaman tanpa kontak langsung. Virus salamet di lingkungan anu haneut sareng beueus. Nyaéta, dina lanté gigireun kolam renang atanapi di kamar ganti anu dibagi. Janten dokter nyarankeun nganggo sandal atanapi sapatu anu sanés di rohangan ieu.

Kutil plantar ilahar aya di manusa:

  • Budak sareng nonoman
  • Sistem imun lemah
  • HPV anu diinféksi ulang

Éta ogé muncul kusabab:

  • Nganggo sapatu ketat sareng teu raoseun
  • Nganggo kaos kaki atanapi kaos ketat batur
  • Késang beurat dina suku

Tanda kaluar tina inféksi henteu teras sami - sababaraha jinis dipikaterang.

Naon katingalina kutil dina suku?

Henteu sadaya dampal suku didamel sami. Ku alatan éta, kadang pasién lieur kutil kalayan pertumbuhan sanésna sareng ieu ngaganggu pangobatan anu épéktip.

Untungna, tanda kutil viral dina suku gampang diinget:

  • Gumpalan leutik, galeuh, biasana dina dasar jempol atanapi keuneung
  • Titik hideung dina kulit - pembuluh getih deet kakeueum ku getih
  • Kulit kasar, karasa di sakuliling tambalan anu tiasa ditingali anu nyababkeun kutil tumuh langkung jero kana leg

Ogé, formasi ieu dicirikeun ku gejala anu sanés. Salaku conto, aranjeunna nyababkeun nyeri sareng iritasi nalika leumpang, anu sering nyababkeun parobahan gaya hirup. Ieu kumaha awak ngalawan sensasi kutil anu henteu pikaresepeun. Kadang-kadang pasien nyalira henteu memperhatoskeun parobihan ieu.

Disarankeun nyabut kamekaran sapertos kitu.

Naha anjeun kedah ngaleungitkeun kutil

Hingga 90% tina pertumbuhan anyar dina sol henteu mangaruhan kaséhatan sareng kahirupan. Sababaraha pertumbuhan nembongan. Sareng saatos sababaraha bulan aranjeunna ngaleungit. Kadang-kadang jalma teu ngagaduhan waktos pikeun nganjang ka dokter, sareng kutil parantos ngaleungit, tanpa pangobatan sareng terapi. Sareng teu aya masalah sareng ngarareunah.

Hanjakalna, henteu sadaya jelema kitu untung.

Sésa 10% tina pertumbuhan tiasa nyababkeun hirup hésé pisan - kadang-kadang éta nyababkeun nyeri parna nalika leumpang sareng ngawatesan mobilitas.

Kumaha carana ngaleungitkeun kutil dina sampéan anjeun?

Léngkah munggaran nyaéta ningali dokter kulit. Dokter ngajantenkeun diagnosis gampang.

Perlakuan diresepkeun upami pendidikan:

  • Terus tumuh
  • Nyababkeun munculna neoplasma séjén
  • Nganyenyeri parah
  • Ngaganggu leumpang normal

Biasana, pasién resep ngalawan kutil kalayan pangobatan sareng nyingkahan operasi.

Taroskeun ka ahli dermatologis ngeunaan pangobatan pertumbuhan plantar topikal. Aya seueur ubar sapertos kitu. Aranjeunna laun ngancurkeun sél neoplasma. Tapi aranjeunna henteu masihan jaminan 100%.

Métode ubar-ubaran dianggo lambat pisan dina kutil sareng kadang nyandak mangbulan-bulan pikeun ngaleungitkeun kamekaran. Malah parah, pertumbuhanana tiasa wangsul.

Leres, ieu henteu sering kajantenan, tapi kasus sapertos kitu mah jarang. Ku alatan éta, pikeun pengobatan efektip kutil viral dina suku, urang nyarankeun ngagunakeun salah sahiji metodeu operative.

Aya seueur pilihan terapi.

Kumaha carana miceun sareng nyegah kutil dina suku anjeun

Hayu urang mimitian ku serangan neoplasma.

Dokter ngaluarkeun kutil dina suku kalayan operasi:

  • Koagulasi laser. . . Dokter ngaduruk sél kulit anu dirobih ku sinar cahaya anu kuat sareng dina waktos anu sami ngabakar kapal anu caket. Prosedurna henteu getih sareng henteu aya rasa nyeri. Kadang-kadang mustahil pikeun ngaleungitkeun sakumna ngawangun dina hiji sési sareng anjeun kedah nganjang ka dokter sababaraha kali pikeun ngabersihkeun kulit. Teras luka dina kulit tiasa sembuh sahenteuna sababaraha minggu.
  • Cryodestruction. . . Ahli dermatologis ngabekukan jaringan kutil ku nitrogén cair. Tumuhna beku lengkep. Laun-laun, jaringan na pareum, sareng ngan ukur tapak tatu - saatos dua minggu éta ogé ngaleungit. Metoda ieu ngagaduhan sababaraha komplikasi. Nanging, prosedur na dilarang pikeun awéwé nalika kakandungan sareng pikeun penderita diabetes.
  • Éksisi bedah. . . Dokter nganggo anesthesia lokal sareng narik kutil ku scalpel. Bareng sareng kutil, éta ogé ngaluarkeun lapisan kulit leutik anu séhat - ieu carana ngaleungitkeun neoplasma lengkep. A tatu tetep. Jahitan diterapkeun ka dinya, sareng saatos diubaran sok aya tapak tatu. Kusabab kakurangan kosmetik, metoda ieu henteu kasohor pisan.
  • Imunoterapi. . . Dokter resep ubar pikeun nguatkeun sistim imun - aranjeunna ngabantosan awak pikeun ngatasi virus sareng tumuh dina kulit ngaleungit. Kadang-kadang dokter masihan suntikan kana kutil. Atanapi aranjeunna ngubaranana nganggo krim khusus.
  • Éléktrokokulasi. . . Operasi na sami sareng éksisi, tapi dilakukeun sanés ku scalpel, tapi ku bantosan alat khusus anu ngahasilkeun arus listrik frékuénsi luhur. Nyatana, pangwangunna diduruk ku listrik. A tatu tetep. Éta bakal kerak sareng ngan ukur sababaraha minggu pikeun dudung.

Émut - kutil muncul kusabab papillomavirus manusa sareng ku sabab éta aranjeunna bakal teraskeun ngalikeun dugi HPV éléh.

Nengetan langkung pencegahan.

Pikeun ngirangan résiko inféksi:

  • Entong némpél kutil atanapi pastikeun ngumbah panangan saatos keuna
  • Entong buka alas kaki caket kolam renang atanapi kamar ganti
  • Periksa sareng ngumbah dampal suku anjeun unggal dinten.
  • Entong corétan kekembangan
  • Entong nganggo batu apung pikeun kulit séhat sareng kutil
  • Ngubaran goresan sareng karusakan anu sanés
  • Ngarah gaya hirup séhat
  • Anggo sapatu anu raoseun sareng leupas

Tip saderhana ieu bakal ngabantosan awak anjeun tina sering kakeunaan HPV. Kadang-kadang, virus bakal tetep nyolong, tapi dina kaayaan sapertos kitu, anjeun kedah ngandelkeun imunitas. Sakumaha anjeun émut, dina kaseueuran kasus pertumbuhanana henteu muncul. Sareng upami aranjeunna déwasa, aranjeunna henteu nyababkeun ngarareunah. Hésé pisan pikeun mendakan jalma anu séhat anu rutin sangsara tina tumuh anu nyeri sareng teu raoseun.

Hanjakalna, sakapeung pangubaran peryogi pisan.

Kituna, gunana pikeun maca ngeunaan klinik anu pang caketna sareng milarian biaya tina ngaleungitkeun kutil plantar.

Biaya nyampurkeun neoplasma dina suku

Hésé pikeun langsung ngajawab sabaraha biayana pikeun ngaleungitkeun kutil.

Biaya operasi gumantung kana seueur faktor:

  • Jenis prosedur
  • Tempat palaksanaan
  • Ukuran néoplasma
  • Pangalaman dokter
  • Komplikasikeun

Ieu mangrupikeun poin umum. Kadang-kadang, salaku tambahan pikeun mayar operasi, anjeun kedah mésér ubar pikeun kutil dina sampéan.

Seueur gumantung kana pilihan klinik. Sababaraha urang milih neoplasma dihapus dina salon kecantikan kusabab biaya anu murah, tapi ieu henteu nguntungkeun.

Émut - upami pangwangunan henteu lengkep dileungitkeun, prosedur tambahan bakal diperyogikeun. Langkung gampang pisan langsung nyabut kutil, sanaos dina harga anu langkung luhur, tibatan lumpat ka juru rias unggal dinten.

Mangpaat operasi:

  • Gancangna. . . Neoplasma leutik dipiceun ku dokter dina ngan dua menit, malah sakapeung langkung gancang. Formasi ageung langkung lami. Kadang nepi ka 10 menit.
  • Kasalametan. . . Pancaran cahaya sanés ngan ukur ngancurkeun kutil, tapi ogé ngabébaskeun tatu.
  • Nyeri. . . Anesthesia lokal dilakukeun sateuacan dipiceun. Saatos éta pasién ngaraos nanaon.
  • Tanpa getih. . . Pemanasan kulit ngabakar kapal, sareng kamungkinan perdarahan dikaluarkeun.

Malah saatos operasi, tapak tatu sareng tapak tatu henteu tetep, sanaos dina masalah ieu seueur gumantung ka pasién nyalira. Kalayan perawatan anu saé, kulit disimpen deui. Pelanggar rekomendasi ti ahli dermatologis tiasa mayar ku tapak tatu awon. Tapi, aranjeunna henteu tiasa ditingali dina sampéanna.

Di klinik anu khusus, dokter anu gaduh pangalaman hébat salawasna jalan. Aranjeunna gaduh pangalaman éksténsif dina ngaidentipikasi neoplasma bahaya sareng ngaleungitkeunana.

Ahli dermatologis ngaleungitkeun sagala rupa formasi:

  • Tanda lahir
  • Papillomas
  • Kutil
  • Atheromas
  • Jagong
  • Lipomas
  • Zhiroviki

Maka, solusi anu pangsaéna nyaéta kontak ka klinik anu propésional, anu bakal ngabantosan anjeun gancang sareng henteu raoseun nyingkirkeun kutil plantar.