Papilloma dina kulit: jenis, komplikasi mungkin jeung métode perlakuan

Papilloma dina kulit

Papilloma dina kulit kasampak kawas papillae leutik, ayana tunggal atawa dina klaster kawates. Sareng ngan di daérah perineum sareng anus, dina alat kelamin, aranjeunna tiasa katingali masif, sapertos formasi bentuk supa anu ageung. Papilloma séks disebut kondiloma atawa kutil séks. Éta hasil tina inféksi ku papillomavirus manusa (HPV) ngaliwatan kontak intim.

Anjeun tiasa ningali kumaha poto papilloma biasa dina kulit katingali dina jaring. Tapi penampilan neoplasma sakitu legana gumantung kana lokasi jeung tipe HPV.

Papillomavirus outgrowths béda ti mol dina tempat teduh torek jeung bentuk oblong. Penting pisan pikeun ngadamel diagnosis anu akurat sareng nangtukeun darajat oncogenicity neoplasma. Sareng ngan ukur dokter anu tiasa ngalakukeun ieu ku ngalaksanakeun pamariksaan komprehensif sareng nampi hasil ngetik ku PCR.

Naha papillomas muncul dina kulit

Papilloma dina kulit mangrupikeun hasil tina inféksi papillomavirus manusa. Sakali dina awak manusa, HPV utamana mangaruhan sél basal épitél. tatu minor nyumbang kana penetrasi gancang tina virus kana awak. Aya sering kasus aktivasina tina papillomavirus salila cukur cuek, nalika karuksakan slight lumangsung dina lapisan luhur kulit, nu provokes transisi HPV kana inti sél jeung tumuwuhna aktip neoplasms.

Faktor ngarugikeun di handap ieu tiasa ngangsonan penampilan papilloma dina kulit:

  • kacapean awak, kelemahan fisik parna;
  • beriberi;
  • ngurangan kekebalan;
  • gangguan hormonal dina awak;
  • karusakan jaringan dina kahirupan sapopoe atanapi nalika ngalaksanakeun kagiatan profésional;
  • inféksi HIV, kaayaan immunodeficiency séjén.
Papillomas béda ti mol dina tempat teduh lampu

Papilloma sering muncul di tempat-tempat gesekan dina pakean, dina kulit kalayan kagiatan kelenjar kesang anu luhur. Gangguan hormonal predispose kana formasi outgrowths papillomatous. Upami HPV aya dina bentuk teu aktif dina awak awéwé, kutil sareng papilloma tiasa muncul nalika kakandungan. Aranjeunna dipiceun paling sering saatos ngalahirkeun, tapi neoplasma sering ngaleungit sorangan saatos normalisasi tingkat hormon séks.

Jenis papilloma dina kulit

Papilloma mangrupakeun outgrowth dina kulit, diwangun ku jaringan konéktif sarta ngandung pembuluh di jero nu bisa ruksak sarta ngaluarkeun getih. Neoplasma tumuwuh kaluar sarta ngabentuk papilla dina arah béda. Paling sering, papillomas kulit boga daging atawa rada yellowish tint. Situs lokalisasi umum nyaéta anggota awak sareng batang. Nu nurunkeun kekebalan, langkung aktip tumuwuhna papillomatous. Konsentrasi maksimum virus di jero tumor mucunghul ngan 4-6 bulan sanggeus inféksi.

Jenis utama papillomas dina kulit:

  • basajan (vulgar);
  • plantar;
  • datar;
  • filiform;
  • kutil séks;
  • rumaja.

Papillomas vulgar lokasina di grup leutik, utamana di budak leutik. Karusakan sering kana kulit nyababkeun kamekaran neoplasma. Papilloma vulgar dilokalisasi dina kulit ramo sareng palem. Tempat-tempat ieu anu ruksak dina budak nalika kaulinan. Panginten lokasi neoplasma di daérah tuur.

Plantar papilloma tiasa ngahontal ukuran anu ageung. Kahiji, nabrak leutik atawa segel nembongan dina kulit suku. Neoplasma biasana dikurilingan ku pasisian anu cukup luhur. Pikeun keuna, kutil plantar padet. Éta tiasa disaruakeun sareng jagong. Tapi papilloma henteu ngagaduhan permukaan anu mulus. Bari leumpang aya sensasi teu nyaman. Henteu disarankeun pikeun nyobian nyabut atanapi motong papilloma plantar, sabab ieu tiasa nyababkeun panyebaran aktif HPV sareng tambahan inféksi sekundér.

Papillomatous outgrowth - manifestasi HPV

Papillomas datar ngagaduhan penampilan tumor leutik lemes tina warna konéng atanapi pink. Bentuk neoplasma utamana buleud. Papillomas datar tiasa nyababkeun gatal-gatal sareng nyeri lokal, kalayan peradangan aranjeunna nyababkeun kemerahan jaringan sakurilingna.

Papilloma filiform mindeng muncul dina beuheung, beungeut jeung kelek. Aranjeunna katingali sapertos papilla leutik anu bentukna oblong. Papilloma filiform dina kalolobaan kasus muncul ngalawan latar tukang gangguan hormonal sareng dina pangaruh parobahan anu aya hubunganana sareng umur dina umur sepuh. Nalika neoplasma ruksak, réaksi radang lokal muncul. Para ahli geus noticed nu papillomas filiform mindeng digabungkeun jeung polyps rectal, nu mindeng malignant. Kukituna, nalika sajumlah ageung papilloma filiform dideteksi dina kulit, disarankeun pikeun ngalaksanakeun diagnosis komprehensif pikeun ngaleungitkeun ayana polip ganas sareng panyakit anu berpotensi bahaya.

Kutil séks téh perhatian husus ka spesialis. Neoplasma sapertos peryogi ngetik HPV. Dokter pasti kudu nangtukeun galur papillomavirus pikeun ngaluarkeun ngembangkeun tumor ganas. Kutil séks muncul sababaraha minggu atanapi bulan saatos kontak sareng pamawa virus. Cara utama inféksi kutil séks nyaéta séksual.

Condylomas némbongan dina kulit perineum, dina aurat di awéwé jeung lalaki, sarta bisa kabentuk dina mukosa lisan. Neoplasma tatu, dibarengan ku gatal-gatal, sareng tiasa ngaluarkeun getih. Dina awéwé, kutil séks muncul dina cervix sarta mindeng ngabalukarkeun résiko hyperplasia cancerous.

Métode pengobatan papilloma dina kulit

Spesialis ngalaksanakeun pendekatan terpadu pikeun pengobatan papillomas. Terapi antiviral dipikabutuh pikeun sababaraha neoplasma, sering kambuh inféksi papillomavirus manusa. Kalayan bantuan ubar, anjeun tiasa ngahambat kamekaran HPV sareng nyegah komplikasi. Kursus terapi antiviral ngamungkinkeun pikeun mindahkeun panyakit ka fase aktif sababaraha taun, tapi kalayan kekebalan lemah, résiko kambuh ningkat sacara dramatis.

Prosedur panyabutan papilloma laser dina tonggong

Lamun kutil séks kapanggih, perlakuan dilumangsungkeun pikeun sakabéh pasangan seksual hiji jalma gering. Pikeun periode manifestasi aktif tina kasakit, perlu ngagunakeun kontraséptif panghalang. Ubar modéren kalayan kagiatan antiviral nyaéta inosin atedoben dimepranol. Cai mibanda sipat immunomodulatory sarta ngidinan Anjeun pikeun ngajawab masalah exacerbations biasa inféksi papillomavirus manusa.

Terapi konservatif disarankeun pikeun digabungkeun sareng metode invasif minimal pikeun ngaleungitkeun papilloma dina kulit:

  • koagulasi laser;
  • cryodestruction;
  • electrocoagulation;
  • métode gelombang radio.

Kalayan paningkatan papillomatous ageung sareng résiko degenerasi jaringan ganas, metode bedah anu umumna dianggo pikeun ngaleungitkeun neoplasma nganggo scalpel. Dina kasus séjén, spesialis nyobian ngalaksanakeun operasi minimally invasif. Pilihan métode perlakuan gumantung utamana kana ukuran papilloma, lokasi sarta hasil pamariksaan.

koagulasi laser

Métode laser nyaéta anu paling dipikaresep pikeun ngaleungitkeun papilloma dina kulit, kalebet daérah sénsitip - dina raray, di daérah séks, dina kelek. Metoda pengobatan ieu henteu aya rasa nyeri sareng efektif pisan. Laser nyadiakeun penyembuhan jaringan gancang jeung scarless.

Laser koagulasi papillomas dina raray

Salila prosedur, pembuluh darah dicoagulated sareng permukaan anu dirawat sakaligus disinfeksi. Saatos miceun papilloma nganggo laser, disarankeun pikeun ngalaksanakeun pengobatan immuno-strengthening sareng terapi antiviral. Ieu bakal ngaleutikan résiko komplikasi sareng kambuh deui inféksi papillomavirus manusa di hareup.

Cryodestruction

Ngaleungitkeun papilloma dina kulit kalayan nitrogén cair ngabalukarkeun katirisan instan tina neoplasma sareng karusakan jaringan patologis sareng maotna saatosna. Kulit di daérah situs cryodestruction janten bodas, edema lokal muncul.

Di hareup, budug kabentuk, anu ditutupan ku gelembung sareng cairan cai. Garis demarkasi muncul, anu misahkeun jaringan séhat sareng anu ancur. Di handapeun budug aya pembaharuan aktif épitél. Éta mindahkeun daérah necrotic. Saatos épitélisasi sél lengkep, henteu aya jejak anu tetep dina kulit.

Éléktrokoagulasi

Dasar electrocoagulation nyaéta ngaleungitkeun papillomas ku arus listrik anu frekuensi konstan atanapi variabel. Kalayan bantosan loop electrocoagulator, dokter motong batang tumor sareng ngaduruk dasarna. Dina hal ieu, koagulasi pembuluh leutik lumangsung, anu nyegah perdarahan.

Éléktrokoagulasi papilloma

Gelung kerja electrocoagulator ngagaduhan ukuran anu alit, anu ngamungkinkeun anjeun ngan ukur neoplasma leutik. Salaku tambahan, terapi immunostimulating diresepkeun, anu ngirangan résiko kambuh inféksi papillomavirus.

Métode gelombang radio

Métode perlakuan gelombang radio digunakeun pikeun ngaleungitkeun papilloma benign. Salila prosedur, hiji incision jaringan atraumatic lumangsung kalawan koagulasi simultaneous tina pembuluh. Gelombang radio nyadiakeun targeting precision tinggi, nyegah sumebarna papillomavirus ka jaringan cageur sarta kalawan aliran getih ka organ internal. Dina ayana sajumlah ageung neoplasma, terapi antiviral kompléks wajib.

Gelombang radio nyababkeun paningkatan énergi intrasélular, anu ngaleungitkeun papilloma sareng nyegah HPV ngainféksi jaringan caket dieu. Metoda henteu gaduh pangaruh stimulasi dina tungtung saraf sareng henteu dibarengan ku nyeri parah.

Métode rahayat pikeun ngaleungitkeun papilloma dina kulit

Lamun papilloma tunggal, teu lokasina di wewengkon sénsitip kulit, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngagunakeun métode alternatif. Seringna, jus celandine dianggo pikeun ngirangan neoplasma tunggal ukuran leutik. Aranjeunna lubricate kutil jeung papillomas dina leungeun jeung suku. Entong nganggo celandine pikeun ngaleungitkeun papilloma dina raray sareng rarangan, sabab ieu bakal nyababkeun kaduruk kimiawi sareng formasi jaringan tapak tatu kasar.

Cara séjén anu umum pikeun ngubaran papillomatous outgrowths nyaéta bawang bodas. Éta kedah parut, sareng slurry anu hasilna disebarkeun ka sakumna permukaan neoplasma sareng tinggalkeun 10-20 menit. Lajeng bawang bodas kudu dipiceun jeung kulit dikumbah dina cai ngocor. Metoda ieu dianggo pikeun sababaraha minggu. Anjeun oge bisa rub papillomas jeung pelat ipis bawang bodas sababaraha kali sapoé.

Kompres kentang atah dianggo pikeun ngaleungitkeun papilloma dina kulit. Umbi digosok dina grater sareng diterapkeun kana neoplasma handapeun perban. Ninggalkeun compresses sapeuting, jeung isuk-isuk maranéhanana ngabersihan jeung ngumbah off kulit jeung cai ngocor.

Pencegahan penampilan papillomas

Pencegahan penampilan papilloma dina kulit ngawengku:

  • nguatkeun kekebalan, ningkatkeun pertahanan alami awak sareng résistansi kana patogén sareng virus tepa;
  • pencegahan inféksi HPV dina kahirupan sapopoe ngaliwatan karuksakan minor kana kulit jeung mémbran mukosa, kontak intim unprotected;
  • perlakuan timely kasakit dikirimkeun séksual, nu sacara signifikan ngaleuleuskeun sistim imun jeung ngaruksak microflora lokal;
  • pencegahan tatu teu kahaja sarta karuksakan bari cukur, ngalakonan housework.

Penampilan papilloma kulit mangrupikeun indikasi pikeun ngahubungi dermatologist. Sanaos neoplasma leutik, disarankeun pikeun ngaleungitkeun tumor sateuacan mimiti tumbuh sareng robih warna dina pangaruh radiasi sinar ultraviolét sareng faktor lingkungan anu ngarugikeun anu sanés.