Meunang leupas tina papillomas di imah

dokter examines papilloma dina beuheung

Teu aya anu kebal tina penampilan papilloma dina kulit sareng mémbran mukosa. Tumuwuhna nyababkeun ngarareunah éstétika pikeun jalma sareng henteu ngabahayakeun kaséhatan. Sanajan kitu, sababaraha jenis neoplasms ieu tanpa perlakuan ngakibatkeun ngembangkeun kanker. Pikeun ngahindarkeun akibat négatip, disarankeun pikeun ngaleungitkeun papillomas. Anjeun tiasa ngalakukeun prosedur panyabutan boh di klinik sareng di bumi.

Alesan pikeun penampilan

Papilloma mangrupikeun tumor jinak anu mimitina aya dina kulit atanapi mukosa. Neoplasma rupa-rupa bentuk jeung warna sarta biasana muncul dina grup. Sababaraha pertumbuhan henteu ngabahayakeun pikeun kaséhatan, anu sanésna bahaya pikeun pamawana. Dina kasus anu terakhir, éta langkung saé pikeun ngaleungitkeun papillomas. Perawatan tiasa dilaksanakeun di bumi.

Penampilan neoplasma nyababkeun papillomavirus manusa (HPV).

Anjeun tiasa katépaan ku papillomavirus manusa ku cara ieu:

  • séksual;
  • kana kontak sareng jalma anu katépaan ngaliwatan microcracks dina kulit;
  • nalika kalahiran, dimimitian ku ngembangkeun intrauterine anak;
  • ngaliwatan barang rumah tangga - baju, anduk, agul;
  • nganjang ka tempat anu kalembaban anu luhur, jsb.

Perlakuan rupa-rupa papillomas disarankeun pikeun ngamimitian langsung. Upami teu kitu, nalika exacerbation, tumuwuhna bakal gancang nutupan sakabéh beungeut awak manusa. Di bumi, anjeun tiasa sareng kedah ngaleungitkeun sababaraha neoplasma. Kalayan lokalisasi tumor benign di tempat-tempat anu susah dihontal, campur tangan médis dituduhkeun. Mémang, konsentrasi papillomas dina laring ngabalukarkeun masalah engapan, leungitna sora, sarta dina mémbran mukosa - penampilan borok jeung perdarahan.

Jenis papillomas

Aya langkung ti 100 jinis papillomavirus manusa (HPV). Tiap di antarana, asup kana awak manusa, bisa manifest sorangan dina cara béda.

Aya sababaraha jinis papilloma:

  • Biasa. Neoplasma sapertos kitu ogé disebut kutil basajan, plantar atanapi vulgar. Tumuwuhna utamana dina ramo jeung leungeun, dina dampal jeung suku, dina juru sungut. Beungeut kutil kasar sareng keratinized, sering muncul dina grup;
  • datar. Neoplasma boga bentuk bunderan atawa oval jeung rada naék luhureun kulit. Papillomas rupa-rupa warna ti daging nepi ka coklat lampu. Lokasi favorit - deui tina extremities luhur jeung handap, beungeut, beuheung, balik, dada, kelek. Eta sia noting yén éta pernah localized dina palem jeung suku;
  • filiformoutgrowths (acrochord). Bentuk papillomas béda, tapi dina unggal hal aya "suku" ipis. Paling sering muncul dina jalma tina generasi heubeul (ti 35 taun). Neoplasma ieu localized dina kongkolak panon, beuheung, kelek jeung palangkangan, handapeun breasts, biasana dina tilep;
  • Nunjuk (kutil).Aranjeunna dibéré ngaran séjén - kutil venereal. Papillomas gaduh dasar anu lega sareng seueur tungtung anu nunjuk. Nembongan di wewengkon séks, anus, kirang sering - dina cervix jeung di rohangan lisan. Dicirikeun ku tumuwuhna gancang, itching na redness.

Bahaya sareng diagnostik

Papilloma dianggap tumor benign. Tapi, sababaraha subtipe HPV mawa résiko anu signifikan pikeun kaséhatan manusa.

Jinis virus sapertos 16, 18, 31, 33, sareng anu sanés pisan onkogenik sareng ngakibatkeun kanker.

Sagala tumuwuh dina kulit kudu disposed tina. Ieu tiasa dilakukeun di klinik atanapi di bumi. Ogé, pangobatan sering ngalibatkeun nginum obat pikeun nguatkeun sistem imun. Ukuran anu pas kedah dilaksanakeun, ieu bakal ngaleungitkeun bahaya anu disababkeun ku papillomavirus manusa.

Pamariksaan di handap ieu bakal ngabantosan diagnosis sareng ngadeteksi ayana HPV dina awak manusa:

  • Kolposkopi. Dipaké pikeun ngadeteksi kutil dina cervix;
  • Analisis pikeun cytology. Hapusan atanapi ngaleupaskeun lapisan luhur papilloma pikeun pamariksaan dilaksanakeun. Hal ieu dilumangsungkeun pikeun ngadeteksi sél dirobah;
  • Diagnosis histologis. A biopsy papilloma dilakukeun dina raraga nangtukeun sifat neoplasma nu geus mucunghul;
  • analisis PCR. Biomaterial pikeun panilitian nyaéta hapusan, cikiih, getih vena. Analisis ngabantosan nangtukeun jinis sareng jumlah virus dina awak manusa.

Upami neoplasma kapanggih, anjeun kedah ngahubungi dermatologist, venereologist atanapi gynecologist.

Métode bumi pikeun ngaleungitkeun papilloma

cauterization of papillomas dina panangan

Dina période akut, HPV diwujudkeun ku penampilan rupa-rupa bentuk kamekaran dina kulit atanapi mémbran mukosa. Disarankeun pikeun ngaleungitkeun neoplasma sapertos kitu. Barina ogé, aranjeunna mindeng mawa kasulitan pikeun boga maranéhanana sarta kasampak unaesthetic. Kadang-kadang, kusabab paningkatan kekebalan, tumor jinak ngaleungit sorangan.

Di bumi, ngaleungitkeun papilloma bakal aya dina kakawasaan sadayana. Kaayaan utama pikeun prosedur di bumi nyaéta mendakan neoplasma di tempat anu gampang diaksés. Upami teu kitu, anjeun kedah nganjang ka klinik, dimana ngawangun-up bakal gancang tur aman dipiceun.

Nyingkirkeun papilloma di bumi bakal ngabantosan:

  • ubar herbal;
  • remedies rahayat;
  • olahan farmasi;
  • salep;
  • asam jeung alkali;
  • minyak atsiri;
  • decoctions tina bumbu ubar, jsb.

Persiapan apoték

Dina rak toko apoték anjeun tiasa mendakan seueur obat anu béda. Sababaraha di antarana ngalawan manifestasi éksternal tina papillomavirus manusa, batur meta salaku immunomodulators. Salep, ubar antiviral, rupa-rupa cauterization sareng agén beku ngabantosan ngaleungitkeun kamekaran. Unggal persiapan farmasi diidinan dianggo di bumi.

Pikeun ngaleungitkeun papilloma di bumi, salep oxolin sampurna. Éta henteu ngan ukur ngaleungitkeun kamekaran, tapi ogé mangaruhan virus. Merlukeun pamakéan jangka panjang pikeun ngaleupaskeun lengkep kutil. 3% salep diterapkeun ka daérah anu kapangaruhan dua kali atanapi tilu kali sadinten salami 14-61 dinten. Tina minuses, sensasi ngaduruk samentara kacatet.

Salicylic salep ogé mantuan meunang leupas tina papillomas di imah. Ubar ngandung asam, anu tindakan minangka agén antiseptik sareng anti radang. Ieu contraindicated ngagunakeun dina raray jeung aurat. Neoplasma diolesan ku salep sareng ditutupan ku napkin di luhur. Aplikasi didamel wengi salami 2 minggu.

Papillomas celandine

papillomas celandine

Celandine mangrupikeun pepelakan anu ngagaduhan nami nyarios. Hal ieu loba dipaké pikeun ngubaran kasakit kulit, kaasup nu disababkeun ku papillomavirus manusa. Asam sareng zat toksik anu aya dina geutah pepelakan ngabantosan ngaleungitkeun kamekaran. Tina kaunggulan, henteu aya rasa nyeri nalika nganggo produk sareng kasadiaanna katingali. Tina minuses - durasi perlakuan.

Nyingkirkeun papilloma di bumi kalayan bantuan celandine henteu sesah. Modeu aplikasi:

  • saméméh prosedur, kutil ieu ogé steamed;
  • kulit sabudeureun tumuwuhna lubricated kalawan krim pikeun ngajaga épidermis cageur tina asam;
  • neoplasma diubaran ku jus tina batang anu dipotong tina pepelakan;
  • prosedur diulang unggal 2 poé salila 7 poé.

Ngagunakeun celandine pikeun ngaleungitkeun papillomas di bumi diidinan ku cara anu béda. Beungeut kamekaran dibasahi, kutil dikubur ku jus pepelakan. Pikeun ngahontal pangaruh anu langkung ageung, dasar neoplasma dihijikeun sareng benang. Tighten thread tighter unggal waktu salaku build-up nurun. Prosedur ieu dilaksanakeun dua kali sapoé. Kursus perlakuan sakitar sabulan.

Pikeun ngaleungitkeun tumor benign, anjeun kedah nganggo pepelakan sacara teratur. Anjeun tiasa nganggo ubar rahayat di bumi sacara éksternal atanapi internal dina bentuk tincture.

Diidinan pikeun ngubaran sareng jus celandine dugi ka 5 papilloma pikeun 1 kursus perawatan. Dina kasus overdosis, karacunan awak ku zat toksik lumangsung.

Bawang bodas

Ubar rahayat anu saé pikeun ngabantosan papilloma di bumi nyaéta bawang bodas. Ieu bisa dipaké duanana externally sarta internal. Jus bawang bodas ngagaduhan pangaruh antiviral, anti radang sareng antifungal. Phytoncides anu dikandung dina éta maéhan baktéri sareng nyegah pertumbuhanana.

Cara ngagunakeun bawang bodas pikeun ngalawan virus:

  • Jus bawang bodas bakal ngabantosan ngaleungitkeun papilloma di bumi. Kutil dirawat ku sapotong cengkéh dua kali sapoé. Kursus perlakuan nyaéta 2 minggu. Saatos ngaleungit pembentukan, ngalaksanakeun prosedur pikeun sababaraha dinten deui;
  • Anjeun tiasa nganggo bawang bodas ku nyampur sareng krim. Finely grind cengkeh jeung campur slurry dihasilkeun kalayan krim dina nisbah 1 ka 2. Papilloma dirawat kalayan ubar, bandaged ti luhur. Saatos 2-3 jam kulit dikumbah. Prosedur ieu dilumangsungkeun unggal poé nepi ka jalma meunang leupas tina tumuwuhna. Kursus perlakuan nyaéta 30 dinten;
  • Madu bisa dipaké gaganti krim. Bawang bodas ditumbuk sareng dicampur madu dina babandingan anu sami. Tempat kulit anu kapangaruhan dilumasi ku produk dua kali sadinten. Dina 20 menit. campuran dikumbah kaluar;
  • Anjeun tiasa nyingkirkeun papilloma sareng tincture bawang bodas. Di imah, grind 4 cengkéh jeung tuang 120 ml gruel. cuka cider apal. Ubar anu hasilna kedah keukeuh salami 14 dinten. Neoplasma diolah ku agén unggal dinten. Tincture dianggo dugi ka pembentukanna ngaleungit lengkep.

Pikeun ngaleungitkeun papilloma, anjeun kedah nganggo ubar bawang bodas kanggo waktos anu lami. Kutil dipiceun di bumi tanpa masalah.

Sabun cuci

sabun cuci tina papillomas

Pikeun nyingkirkeun papilloma di bumi bakal ngabantosan panggunaan sabun cuci. Pikeun prosedur, langkung saé ngagunakeun agén 72 persén. Sabun cuci ngandung sajumlah ageung asam lemak sareng zat basa. Komponén di luhur nyiptakeun lingkungan anu ngabahayakeun pikeun papilloma sareng ngamungkinkeun anjeun gancang ngaleungitkeun kamekaran.

Pangobatan manifestasi dina kulit virus sering dilaksanakeun ku nerapkeun aplikasi ka daérah anu kapangaruhan. Kutil dibasahi ku cai sareng dibuntel ku sabun cuci. Nalika papilloma ditutupan ku lapisan kandel 72% agén, moyok napel diterapkeun di luhur. Prosedur ieu dilaksanakeun peuting salila 3-4 poé. Isuk-isuk, éta tempat dikumbah ku cai. Kutil garing sareng ragrag. Nyingkirkeun kamekaran gancang sareng henteu aya rasa nyeri.

Di bumi, pikeun ngaleungitkeun papilloma, anjeun tiasa nyiapkeun solusi. Sabun cuci digosok dina grater sareng dituang ku cai haneut. Solusina diinfuskeun salami 20 menit, saatos éta disaring. Tumuwuhna kedah dirawat unggal dinten, unggal wengi.

Compresses ngagunakeun sabun laundry oge umum. 20 gr. dana ditumbuk jeung dilebur dina seuneu. Di bumi, campuran kentel dicandak, anu kedah diidinan pikeun niiskeun. Gauze direndam dina agén sareng diterapkeun kana papilloma. Ti luhur, komprési dibenerkeun ku pita napel. Saatos 3 jam perban dipiceun. Anjeun tiasa nyingkirkeun kabentukna upami anjeun ngalaksanakeun prosedur dua kali sadinten.

Disarankeun ngagunakeun produk sacara rutin dugi kutil dileungitkeun lengkep.

Alkali

Di apoték anjeun tiasa mendakan seueur alat anu ngamungkinkeun anjeun nyingkirkeun papilloma dina waktos anu singget. Ubar sapertos kitu sering ngandung alkali, anu ngagaduhan pangaruh ngarugikeun kana kamekaran. Produk farmasi alkali dianggo tanpa masalah di bumi.

Di bumi, produk alkali kedah dianggo sacara saksama. Pikeun ngaleungitkeun papilloma, disarankeun pikeun nuturkeun petunjuk. Upami anjeun ngarasa nyeri parah, anjeun tiasa ngubaran kamekaran henteu unggal dinten, tapi unggal dinten sanés.

Asam

Olahan farmasi dumasar-asam bakal ngabantosan suksés ngaleungitkeun papilloma dina kulit. Nyeri tina prosedur mangrupikeun kalemahan utama dana sapertos kitu. Di bumi, ngagunakeun solusi asam gampang sareng peryogi waktos sakedik.

Pamakéan produk farmasi anu teu leres nyababkeun penampilan parut.

Hartina mantuan meunang leupas tina sagala jinis papillomas. Nanging, ngaleungitkeun kutil séks kedah dilakukeun ku dokter. Olahan asam kedah dianggo kalayan ati-ati. Upami solusina asup kana daérah kulit anu séhat, anjeun kedah ngusap tempatna nganggo alkohol sareng ngumbah.

beku

Anjeun tiasa nyingkirkeun papilloma kalayan bantuan katirisan. Di klinik, nitrogén cair dianggo pikeun ieu. Nanging, di bumi, katirisan tiasa dilakukeun, hatur nuhun kana sababaraha produk apoték. Éta lengkep aman sareng ngagampangkeun ngaleungitkeun manifestasi virus dina kulit. Anjeun tiasa nyingkirkeun jinis papilloma di handap ieu kalayan bantuan katirisan - kutil biasa, datar sareng plantar.

Persiapan khusus bakal ngamungkinkeun cryodestruction di bumi. Métode aplikasina sami:

  • aplikator bolu diselapkeun kana aerosol salami 20 detik nganggo wadah khusus;
  • aplikator ditarik kaluar sareng dipencet ngalawan papilloma salami 10-40 detik, gumantung kana diaméter kutil;
  • saatos 2 minggu, kutil ngaleungit;
  • Upami teu mungkin pikeun ngaleungitkeun formasi dina 1 prosedur, 2-3 sesi tambahan dilaksanakeun.

iket ngandung jumlahna aya 12 applicators pikeun pamakéan tunggal. Nyingkirkeun papilloma di bumi henteu sesah upami anjeun leres-leres nuturkeun paréntahna. Kudu ati salila prosedur bakal nyegah scars jeung scars. Upami teu mungkin pikeun ngaleungitkeun formasi dina 3 sesi, disarankeun konsultasi ka dokter anjeun. Entong nganggo produk beku pikeun ngaleungitkeun mol, tanda lahir.

Sateuacan nganggo cryopreparations, anjeun kedah mastikeun yén neoplasma mangrupikeun papilloma.

Tambalan

patch ngaleupaskeun papilloma

Di apoték, anjeun tiasa mésér patch anu ngabantosan ngaleungitkeun papilloma. Éta ngandung zat aktif asam salisilat. Di imah, metoda ieu pohara merenah. Butuh waktu lila pikeun ngubaran manifestasi éksternal dina kulit virus.

Patch henteu mangaruhan virus sorangan dina cara naon waé, tapi ngan ukur ngaleungitkeun neoplasma. Sanggeus sababaraha waktu, tumuwuhna bisa muncul deui dina kulit.

Minyak ésénsial

Anjeun tiasa ngaleungitkeun papilloma ku ngagunakeun minyak atsiri. Aranjeunna ngalawan virus, gaduh épék anti-radang sareng antiseptik. Ogé, minyak atsiri nyumbang kana regenerasi gancang kulit.

Di bumi, anjeun tiasa nyingkirkeun papilloma kalayan minyak:

  • tangkal tea. Moisten katun wol dina agén penting jeung dilarapkeun ka tumuwuhna. Amankeun nganggo pita napel di luhur. Ngalaksanakeun prosedur peuting. Upami produkna dianggo dina mémbran mukosa, maka minyak atsiri éncér sareng minyak zaitun dina nisbah 1: 10;
  • Lémon. Alatna dianggo pikeun pengobatan sareng pencegahan. A swab kapas soaked dina minyak lemon diterapkeun kana papilloma dina kulit salila 10 menit. Lubrication wewengkon kapangaruhan nepi ka 4 r bakal mantuan meunang leupas tina ngawangun-up. per poé salila 2 minggu;
  • Eucalyptus. Hatur nuhun kana cineole, produk ngaleungitkeun papilloma dina sababaraha dinten. Anjeun tiasa lubricate kutil unggal 2-3 jam dugi aranjeunna ngaleungit lengkep. Upami pertumbuhanana dilokalkeun dina panangan sareng suku, maka mandi dilakukeun. 20 tetes minyak kayu putih dikonsumsi per liter cai. Durasi prosedur nyaéta 15 menit. dua kali sapoé;
  • minyak jarak. Papilloma dikukus sareng garing. Sajumlah leutik minyak jarak gampang digosok kana kamekaran. Gips napel dipasang di luhur. Pikeun ngaleungitkeun kutil, anjeun kedah tetep nganggo aplikasi dina kulit salami mungkin. Teras patch dipiceun, sareng lapisan luhur neoplasma dipiceun.

Di bumi, éta ogé diidinan nganggo buckthorn laut, pinus, cemara, cengkéh sareng minyak sanésna. Aranjeunna ngancurkeun papilloma dina kulit sareng pikeun lila ngaleungitkeun manifestasi anyar virus.

Cuka

cuka cider apal pikeun papillomas

Asam asétat dianggo pikeun rutin ngabasmi pertumbuhan. Anjeun bisa meunang leupas tina papillomas di imah jeung apel, alkohol, buah, Berry, jsb cuka. Disarankeun make produk dina konsentrasi nepi ka 70%. Upami indikator ieu ngaleuwihan, kaduruk dina kulit tiasa lumangsung.

Nguatkeun sipat cuka bakal ngabantosan persiapan alat-alat ieu:

  • Kulit bawang dituang ku cuka. Campuran ieu infused salila 14 poé di hiji tempat jauh ti panonpoé. Husk ditarik kaluar, garing sarta dilarapkeun ka papillomas sapeuting. Isuk-isuk, tempat tumuwuhna dibasahi ku krim. Anjeun tiasa nyingkirkeun kutil ku cara ieu dina sabulan;
  • Aduk dina babandingan sarua tipung, cuka jeung bawang bodas finely dicincang nepi ka rata. Pikeun ngubaran tumuwuhna, nerapkeun campuran kana kulit salila 3 poé. Papilloma disposed babarengan jeung akar. Liang anu muncul saatos ngaleungitkeun kutil dirawat ku minyak buckthorn laut;
  • Tepung dina jumlah leutik dicampurkeun sareng sababaraha tetes cuka. Pikeun ngaleungitkeun papilloma di bumi, campuran diterapkeun kana kamekaran. Prosedur dilaksanakeun unggal dinten;
  • Pikeun nyiapkeun ubar pikeun pengobatan, anjeun kedah dip satengah bohlam dina asam asétat. Saatos 3 jam, satengah bohlam dipencet kana kulit sareng papilloma sareng dilereskeun ku perban anu ketat. Pamakéan komprési biasa peuting bakal ngabantosan ngaleungitkeun pertumbuhan.

Pangobatan papillomavirus manusa kedah komprehensif. Perlu ngaleungitkeun duanana manifestasi éksternal HPV sareng nguatkeun sistem imun.

Decoctions tina bumbu ubar

Alesan utama pikeun penampilan papillomas dina kulit nyaéta weakening tina sistim imun. Ngajaga pertahanan alami awak bakal ngabantosan ngaleungitkeun pertumbuhan. Virus bakal aya dina "mode sare" sareng ngan bakal karasaeun nalika kekebalan diréduksi.

Di bumi, pikeun nguatkeun pertahanan awak, anjeun tiasa nyiapkeun sarana pikeun administrasi lisan:

  • Campur dina babandingan sarua horsetail, daun plantain, lemon balm, nettle, akar dandelion jeung rose hips. Tuang 3 sdm. l. kumpulan ubar 800 ml. cai jeung ditunda seuneu. Kulub salila 10 menit, teras keukeuh kaldu salila 3 jam. Nyingkirkeun papilloma bakal ngabantosan nyandak 250 ml. dekok pikeun 30 mnt. saméméh hidangan 3-4 p. dina hiji poe;
  • 2 sdm. l. Echinacea purpurea bumbu dituang kana 200 ml. cai ngagolak. Cairan disimpen dina cai mandi sareng kulub satengah jam. Cai pindang dugi ka 200 ml ditambah kana kaldu anu disaring sareng tiis. Candak ramuan ubar pikeun 1 sdm. l. tilu kali sapoé satengah jam saméméh hidangan;
  • Anise dekok bakal mantuan meunang leupas tina papillomas. 4 gr. tuang cai nu ngagolak leuwih bungbuahan tutuwuhan jeung ditunda seuneu pikeun masak salila 7 menit. Kaldu disaring sareng diinum dina 2 sdm. l. dina hiji poe;
  • 250 gr. bawang dicincang dina Blénder atawa coét daging. 200 gr ditambahkeun kana slurry hasilna. gula jeung satengah liter cai. Nempatkeun campuran dina seuneu sepi salila 1, 5 jam. Dina kaldu ditambahkeun 2 sdm. l. madu jeung sagalana geus dicampur. Strained hartina inuman 3-5 r. 1 st. l. saparapat jam sateuacan tuang.

Pamakéan teratur decoctions herbal ubar bakal ngabantosan ngaleungitkeun papilloma di bumi.

Cara séjén pangaruh éksternal

remedies rahayat pikeun nyoplokkeun papillomas

Anjeun tiasa nyingkirkeun kalolobaan papilloma dina kulit di bumi. Pangecualian nyaéta kutil venereal. Ngaleungitkeun sareng pengobatan pertumbuhan anu nunjuk kedah dilakukeun ku dokter anu ngadatangan. Salian persiapan farmasi, decoctions herbal, pepelakan, minyak atsiri, metode alternatif pikeun mangaruhan kutil ogé dianggo.

Resep pikeun cauterization papillomas di bumi:

  • Campur 2 gr. bubuk asam boric, 3 gr. bubuk aspirin, 5% iodin. 100 ml ditambahkeun kana campuran. alkohol, campur ogé. Pikeun ngaleungitkeun pertumbuhan, urang ngubaran kutil ku swab katun sareng agén. Prosedur kudu dilaksanakeun dua kali sapoé salila saminggu;
  • Walnut héjo ditumbuk jeung dieusi minyak tanah. Bahan dicokot dina babandingan sarua. Campuran infused salami 21 dinten di tempat anu poék. Tincture disaring lubricate papilloma dua kali sapoé. Anjeun tiasa nyingkirkeun kamekaran dina kulit ku cara ieu dina saminggu.

Cara alternatif pikeun mangaruhan kutil di bumi nyaéta ngagunakeun pita napel. Pikeun ngaleungitkeun papilloma, anjeun kedah neukteuk sapotong pita napel sareng nempelkeun kana kamekaran. Metoda ieu kedah dianggo sacara teratur. Pita napel disarankeun pikeun diganti unggal dinten salami 10 dinten. Kutil garing sareng ragrag kana waktosna.

Lamun tumuwuhna kuat protrudes luhureun kulit, éta bisa pageuh dibalut ku benang. Benang kudu dihijikeun dina dasar papilloma pikeun meungpeuk aliran getih ka tempat ieu. Kusabab gangguan sirkulasi, kutil bakal turun saatos sababaraha waktos. Pikeun ngaleungitkeun neoplasma ku cara ieu kedah ati-ati henteu ngarusak épidermis anu séhat.

Naha mungkin pikeun ngaleungitkeun HPV lengkep?

papilloma dina awak kumaha carana meunang leupas tina

Dina 70% jalma di Bumi, ayana papillomavirus manusa dina awak kacatet. Ieu ngabalukarkeun penampilan rupa-rupa growths dina kulit. HPV ngagaduhan seueur galur, sababaraha diantarana onkogenik pisan. Tanpa pangobatan, aranjeunna sering ngakibatkeun kanker organ séks boh awéwé sareng lalaki. Pikeun nyegah lumangsungna tumor cancerous, Anjeun kudu rutin ngajalanan pamariksaan médis.

Mustahil pikeun ngaleungitkeun papillomavirus manusa sacara lengkep.

HPV tahan pisan kana sagala pangobatan sareng tetep aya dina awak manusa dugi ka ahir hirup. Sanajan kitu, kaayaanana bisa diawaskeun sarta diteundeun dina "mode sare". Upami papilloma mimiti muncul dina kulit, ieu nunjukkeun kakurangan immunodeficiency. Anjeun tiasa ngalawan sistem imun anu lemah sareng obat antiviral, vitamin. Ngajaga gaya hirup séhat bakal janten pencegahan HPV anu saé.

Meunang leupas tina growths teu salawasna diperlukeun. Éta tiasa ngaleungit nyalira nalika fungsi pelindung awak disimpen deui. Nanging, upami papilloma mimiti robih bentuk sareng warna, kutil kedah dipiceun langsung. Ieu sering nunjukkeun degenerasi tumuwuhna dina kulit kana tumor ganas.

Vaksinasi husus bakal mantuan meunang leupas tina inféksi jeung jenis paling bahaya papillomavirus. Vaksinasi lumangsung dina 3 tahap jeung reliably ngajaga ngalawan galur kacida onkogenik.

Kumaha carana nyegah inféksi?

Nyegah inféksi ku human papillomavirus (HPV) langkung saé tibatan ngaleungitkeun panyebaran engké. Sanajan kitu, sanajan observance sadaya ukuran preventif teu masihan jaminan 100%.

Pikeun nyegah kaserang HPV, disarankeun:

  • Divaksinasi dina umur dini. Ubar ngajaga tina sababaraha jinis virus anu paling bahaya anu tiasa nyababkeun kanker séks;
  • Janten selektif dina milih pasangan seksual Anjeun. Papillomavirus manusa sering dikirimkeun sacara séksual. Stopping promiscuity sarta pamakéan biasa kondom bakal mantuan ngurangan résiko inféksi;
  • Anggo ukur barang-barang kabersihan pribadi. Anjeun teu tiasa masihan dana kanggo dianggo ka jalma anu teu sah atanapi nganggo barang batur;
  • Hindarkeun perjalanan ka daérah anu berisiko tinggi. Mandi, sauna, salon kageulisan, kolam renang diakuan sapertos kitu;
  • Ngalaksanakeun pamariksaan médis rutin. Tés bakal ngabantosan ngontrol kaayaan kaséhatan;
  • Ngajaga kulit tina faktor éksternal. Microcracks sering muncul dina kulit, ngaliwatan nu papillomavirus manusa penetrates.

Upami, sanaos sadaya pancegahan anu dilaksanakeun, inféksi kajantenan, prophylaxis sanésna kedah dianggo.

HPV henteu tiasa diubaran. Sanajan kitu, éta bisa diteundeun dina kontrol, dina "mode sare".

Pikeun nyegah papillomavirus manusa muncul sacara éksternal dina kulit, kekebalan kedah diperkuat. Pamakéan ubar antiviral, kompléx vitamin, immunomodulators bakal mantuan ngalawan HPV. Nalika pertumbuhan muncul, panyabutanna dituduhkeun.