Kumaha papillomavirus manusa dikirimkeun sareng kumaha cara ngajagaan diri tina éta?

awéwé kalayan papillomavirus manusa

Alas na ah, tapi lalaki modern ieu terus ngantosan sajumlah badag sagala rupa panyakit - duanana bahaya sarta teu pisan. Sareng salah sahiji panyakit ieu nyaéta papilloma, anu nyababkeun HPV, papillomavirus manusa. Ku jalan kitu, virus ieu nyebar pisan, janten ampir saha waé tiasa katépaan. Salaku tambahan, sering pisan jalma anu katépaan pikeun waktos anu lami henteu nyangka yén anjeunna mangrupikeun pamawa papillomavirus manusa.

Mimiti, hayu urang terang naon papilloma. Sugan kanyataan yén panyakit ieu milik grup kasakit dikirimkeun séksual moal kaget saha. Tapi naha sadayana terang kumaha ngakuan panyakit ieu, anu mangaruhan kulit sareng mémbran mukosa? Tangtosna, dina tahap kursus asimtomatik, hese ngakuan panyakit - hiji-hijina jalan tiasa janten tés getih laboratorium.

Gejala panyakit

Moal lami deui, virus nu geus asup kana awak ngajadikeun sorangan ngarasa. Mangsa inkubasi ogé béda - ti sababaraha poé nepi ka sababaraha bulan, sarta sakapeung malah sababaraha taun sanggeus kontak sareng pasangan kainféksi. Éta sadayana gumantung kana kaayaan kekebalan jalma anu katépaan. Sakumaha aturan, neoplasma tunggal atanapi grup muncul dina kulit sareng mémbran mukosa. Éta tiasa datar, sapertos satengah kacang polong, atanapi gilig, sapertos sisikian sangu. Ukuran ogé bisa greatly rupa-rupa ti leutik nepi ka rada badag. Dina kasus anu parah, kutil sapertos kembang engkol.

Paling sering, kutil aya di sabudeureun anus, vulva, jero jeung luar heunceut, dina skrotum, sirit, sarta kadangkala dina thighs jero. Ieu ampir teu mungkin keur prediksi kumaha neoplasms bakal kalakuanana - aranjeunna bisa tetep unchanged, ngurangan tanpa campur luar, atawa mimiti ngaronjatna gancang dina ukuranana. Aya téori nyebar yén condyloma sooner atanapi engké degenerates kana formasi malignant. Sanajan kitu, ieu teu leuwih ti basajan "carita horor". Dokter nyarios yén teu aya transformasi anu lumangsung.

kontak seksual salaku cara inféksi ku papillomavirus

Métode transmisi virus

Janten, naon papillomavirus manusa, langkung atanapi kirang jelas. Ayeuna anjeun kedah terang kumaha anjeun tiasa katépaan ku virus ieu:

jalur seksual inféksi

Cara anu paling umum pikeun inféksi papillomavirus manusa, tangtosna, nyaéta ngaliwatan kontak seksual. Upami salah sahiji mitra katépaan, teras nalika kontak seksual - sareng henteu masalah, heunceut, lisan atanapi anal - virus nembus mémbran mukosa pasangan kadua. Ieu ngandung harti yén microcrack atanapi anu sanés, bahkan sakedikna, karusakan mémbran mukosa cukup pikeun virus asup kana awak sareng netep di dinya.

Sareng heran, dokter nyatet kanyataan yén paling sering virus dikirimkeun ti lalaki ka awéwé. Sanaos, tangtosna, awéwé ogé sering nginféksi lalaki. Tangtu, jalma anu hubungan séksual promiscuous aya dina resiko. Salaku tambahan, kabuktian yén ngaroko sareng nginum alkohol ogé sacara signifikan ningkatkeun résiko inféksi, sabab mémbran mukosa janten langkung rentan dina pangaruh étanol sareng nikotin.

Modeu inféksi nangtung

Modeu panyebaran inféksi nangtung nyaéta nalika virus dikirimkeun nalika ngalahirkeun, ti ibu hamil ka orok. Ieu lumangsung salila petikan kanal kalahiran orok. Dimana, kanyataanna, aya papillomavirus manusa. Éta pisan sababna naha, dina kasus tangtu pisan canggih tina kasakit, ngaluarkeun transmisi papillomavirus, dokter bisa mutuskeun dina perlu pikeun bagian caesarean. Sanajan dina fairness kudu dicatet yén ieu téh ukuran paling ekstrim.

Cara inféksi rumah tangga

Jarang pisan, tapi kadang dokter ngarékam kasus inféksi domestik sareng papillomavirus manusa. nu, kumaha oge, teu héran - sanggeus kabeh, lamun virus dikirimkeun ku ciuman biasa, naha éta teu kudu dikirimkeun ngaliwatan piring, anduk, washcloths jeung barang rumah tangga lianna? Sanajan nunjukkeun yen periode inkubasi panyakit ieu pisan, pisan lila, éta ampir teu mungkin keur nangtukeun persis kumaha inféksi lumangsung. Éta pisan sababna naha hal anu penting teu poho ngeunaan aturan dasar tina kabersihan pribadi, utamana di tempat umum - mandi, saunas, pancuran, kamar locker.

vaksin papillomavirus manusa

Pangobatan Virus

Lamun aya bewara neoplasms, geuwat buka dokter. Sanaos kanyataan yén tanda-tanda panyakit pisan spésifik sareng ampir teu mungkin pikeun ngalieurkeun aranjeunna sareng naon waé, éta masih kedah konsultasi ka dokter. Dokter henteu ngan ukur mastikeun diagnosis, tapi ogé resep pangobatan anu optimal, kalayan nganggap kaséhatan umum anjeun.

Punten dicatet - upami inféksi lumangsung sacara séksual sareng anjeun terang ti pasangan mana anjeun nampi "ganjaran" ieu, wartosan anjeunna. Kusabab perlakuan dipikabutuh pikeun duanana - duanana awéwé jeung lalaki. Ku jalan kitu, inget titik pohara penting! Ulah rurusuhan megatkeun up kalawan soulmate Anjeun upami anjeun didiagnosis kalawan papillomavirus manusa. Sakumaha anu parantos didadarkeun di luhur, sakapeung jaman inkubasi tiasa panjang pisan. Ku kituna, éta rada mungkin yen euweuh henteu satia. Sareng panyakitna ngan ukur gema nonoman anu ribut. Ku alatan éta, jadi prudent, sisihkan pan frying, rolling pin jeung objék beurat jeung piercing-motong séjén, coba tenang jeung indit babarengan ka dokter.

Inget ogé yén sok sanajan kursus pinuh ku perlakuan nyukupan teu mantuan pikeun sakabéhna meunang leupas tina papillomavirus manusa. Tanda-tanda luar tina panyakit lengkep ngaleungit, tapi virusna dormant dina awak - sareng iraha waé éta henteu ngan ukur tiasa dikirimkeun ka jalma sanés, tapi ogé ngumumkeun deui diri kalayan rashes khusus. Atawa meureun sapanjang hirup anjeun bisa quietly "doze off", tanpa némbongkeun up sagala cara. Dina hal ieu, jalma éta mangrupikeun pamawa virus.